Cladirea de birouri va fi una „verde” si va cuprinde, printre altele, si o noutate pentru piata de office din Romania, o gradina verticala. Cladirea va avea de asemenea o fatada care reflecta caldura.

Proiectul, denumit Green Gate, va avea o suprafata inchiriabila de aproape 30.000 mp si presupune o investitie totala de 55 mil. euro.

Compania a semnat deja primul pre-contract pentru spatiile din proiect, TeamNet luand 9.000 de mp. Oficialii companiei, care in prezent are 500 de angajati, au spus ca intentioneaza sa creasca pana in 2014 numarul angajatilor la aproape 700 de persoane. TeamNet mai are birouri in Sema Parc, unde este sediul central, dar si in zona de office din incinta Marriott si in zona Piata Victoriei.

De asemenea, oficialii The Adviser/Knight Frank, compania de consultanta care este agentul exclusiv de inchiriere al proiectului, spun ca mai sunt discutii pentru inchirierea a inca 6.000 de mp.

Dezvoltatotul se asteapta ca proiectul sa genereze, la finalizare, incasari de circa 5 mil. euro pe an.

PPF Bank din Cehia a acordat un imprumut de 39 milioane de euro grupului ceh S Group Holding pentru constructia cladirii de birouri, potrivit unor informatii anteriore publicate de Mediafax.

Contractul cu companie de constructii Bog’Art are o valoare totala de aproape 30 mil. euro.

Acesta este primul proiect al companiei in Romania si va fi amplasat pe Strada Tudor Vladimirescu, din sectorul 5, o zona care nu a fost pana acum in atentia dezvoltatorilor de birouri. Terenul a fost achizitionat in 2008.

Constructorul proiectului este firma Bog'Art, iar data de incepere a lucrarilor a fost 3 septembrie 2012, finalizarea fiind stabilita pentru 10 februarie 2014.

S Group a fost fondata in anul 1991 in orasul Liberec si cuprinde companii din domeniul constructiilor, dezvoltarilor si a investitiilor.

Din anul 2007, strategia holdingului s-a focalizat pe trei domenii principale de activitate, respectiv constructii, dezvoltare si facility management, pe pietele din Cehia si Slovacia.