Adio, Romania! Carpathian vinde ultimul teren la un pret de 10 ori sub evaluare

Fondul de investitii britanic Carpathian a reusit sa vanda si ultimul activ pe care il mai detinea in Romania, un teren din Baia Mare, imobiliarele locale aducandu-le o "gaura" de zeci de mil. euro.

Carpathian a vandut participatia pe care o avea intr-un vehicul de investitii care detinea un teren din Baia Mare pentru 300.000 euro la finalul lunii iunie, se mentioneaza in cel mai recent raport financiar al companiei. Pe terenul, care intr-un raport financiar din 2011, era evaluat la 3 mil. euro, ar fi urmat sa fie dezvoltat un mall.

Prin aceasta ultima vanzare, compania pune capat "calatoriei" prin imobiliarele locale, calatorie care i-a costat pe britanici zeci de mil. euro, avand in vedere ca toate activele pe care le detineau le-au vandut la preturi derizorii, prin comparatie cu cele platite, dar si cu cele de evaluare.

Astfel, anul trecut compania a reusit sa vanda MacroMall Brasov si un teren din Satu Mare.

Fondul de investitii care intentiona sa construiasca centre comerciale in Romania a iesit cu o gaura de zeci de mil. euro din afacerea imobiliara din Romania. Doar in cazul vanzarii Macromall, compania a iesit pe minus cu 18 mil. euro, cumparandu-l cu aproape 20 mil. euro si vanzandu-l anul trecut cu doar 1 mil. euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri