Volumul lucrarilor de constructie, in crestere

Volumul lucrarilor de constructii a crescut in primele opt luni fata de aceeasi perioada din 2011, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, cu 4,9%, respectiv 5,6%, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS).

"Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 13,5%. S-au inregistrat scaderi la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-11,0%) si la lucrarile de reparatii capitale (-7,5%). Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale cu 15,3%, respectiv cu 7,9%. La constructiile ingineresti, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 17,6%", se arata intr-un comunicat al INS, citat de Mediafax.

In august volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de iulie cu 8,3%. Lucrarile de reparatii capitale au urcat cu 18,5%, cele de constructii noi cu 8,7%, iar lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 0,9%. Pe obiecte de constructii au avut loc scaderi la cladirile rezidentiale, cu 8,6%, si la cladirile nerezidentiale, cu 2,1%. Constructiile ingineresti au crescut cu 16,9%.

Fata de august 2011 volumul lucrarilor de constructii a avansat in august cu 5,1%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri