Pana acum, un singur contract de inchiriere major a fost semnat,cu Raiffeisen Bank, institutie care indirect este proprietarul turnului, prin compania Raiffeisen Property International, si care de altfel a si finantat constructia.

Oficialii proprietarului spun ca mai sunt semnate cateva contracte pentru suprafete mai mici.

Astfel, cladirea care are peste 41.000 de mp este in prezent ocupata sub 25%.“Ne asteptam ca pana la finalul lui 2013 sa avem ocupat mult peste 50% din cladire, iar pana la jumatate lui 2014, cladirea sa fie inchiriata integral. Va dura pana vom umple turnul, nu ne asteptam sa se intample maine, dar suntem rabdatori”, a declarat Karl-Maria Pfeffer, CEO al Raiffeisen Property International.

Pana acum, sunt ocupate de Raiffeisen etajele cuprinse intre nivelul 2 si 7, inclusiv, adica cele care au printre cele mai mici chirii, daca luam in considerare faptul ca Pfeffer a spus ca la etajele inferioare valorile pentru care se inchiriaza spatiile sunt de circa 14 euro pe mp, in timp ce la etajele superioare, unde exista si cea mai impresionata panorama, nivelul pretului urca pana la niveluri similare cu cele din perioada de boom, ajungand la 25 euro pe mp.

Avand in vedere marja chiriilor, o data ce cladirea va fi complet ocupata, valoarea incasarilor ar urma sa se apropie de 10 mil. euro, ordin de marime confimat si de CEO-ul proprietarului.