Noul sediu al companiei, care detine o centrala electrica eoliana in judetul Tulcea, este situat in apropiere de Piata Universitatii.

Verbund este cea mai mare companie energetica din Austria, cu o cifra de afaceri de 3,9 miliarde euro in 2011. In plus, compania se numara printre cei mai importanti producatori de energie din Europa, furnizand energie pentru peste 4 milioane de clienti. La nivel mondial, Verbund are aproximativ 3.000 de angajati si acopera, impreuna cu partenerii sai, toate sectoarele aprovizionarii cu energie – de la productie, transport si distributie, pana la activitati de marketing si vanzari.

Din anul 1988, compania este listata la bursa, iar 51% din capitalul social al Verbund este detinut de statul austriac. Compania are o valoare de piata de peste 8 miliarde de euro, fiind incepand cu anul 2008 cea mai bine capitalizata companie listata de Bursa din Viena.

Citeste si:

In Romania, producatorul de energie detine un parc eolian de 100 MW, inaugurat in mai 2012. De asemenea, compania are in constructie alte unitati de productiei a energie, cu o putere tot de 100 MW. Investitiile totale in Romania ale grupului austriac depasesc 150 de milioane euro.