Filantropul Yu Panglin, proprietarul resedintei, devenita in ultimii ani un hotel insalubru, a spus ca intentioneaza sa scoata la vanzare aceasta proprietate pentru 23 de milioane de dolari, dupa ce negocierile cu guvernul local - care dorea sa o transforme intr-un muzeu - au esuat, in 2011, relateaza Mediafax.

"Nu mai vreau sa o transform in muzeu, pentru ca guvernul nu ma mai sustine", a declarat miliardarul in varsta de 90 de ani, intr-un interviu acordat cotidianului Singtao Daily.

"Mi-am pierdut rabdarea, nu vreau sa mai astept", a continuat el, precizand ca administratorul hotelului nu i-a mai platit chiria de doi ani, din cauza lipsei de turisti, iar proprietatea are nevoie urgenta sa fie renovata.

Numerosii fani ai lui Bruce Lee cer de multa vreme inaugurarea unui muzeu in memoria celebrului actor, decedat in 1973 la varsta de 32 de ani, care a facut ca artele martiale sa fie cunoscute de marele public gratie cinematografiei, prin intermediul unor filme devenite culte, precum "Pumnul de fier" (1972) si "Intrarea dragonului" (1973).

Yu Panglin a declarat pentru Singtao Daily ca guvernul local a respins propunerea sa de marire a cladirii cu trei etaje, unde urmau sa fie amenajate o sala de cinematograf, o biblioteca si un centru de antrenament in arte martiale, intrucat aceasta a fost conditia pusa de Bruce Lee atunci cand i-a donat proprietatea.

Vila cu doua etaje si o suprafata de 460 de metri patrati se afla in centrul cartierului rezidential Kowloon Tong si a fost transformata in hotel pentru sejururi scurte, camerele sale fiind inchiriate la tariful de 25 de dolari pe ora, cel mai adesea pentru cupluri de indragostiti.

Bruce Lee este considerat unul dintre cei mai buni actori din filmele de arte martiale si a contribuit considerabil la popularizarea stilului kung fu. El a ramas extrem de popular in Hong Kong, unde a copilarit, inainte de a emigra in Statele Unite ale Americii.

Decedat la varsta de 32 de ani, in iulie 1973, Bruce Lee a avut o cariera scurta, dar prolifica. Bruce Lee s-a remarcat in serialul de televiziune "The Green Hornet" si a devenit celebru dupa ce a jucat in lungmetrajul "Drumul dragonului" (1972), marcand o intreaga generatie de cineasti si cinefili, precum Quentin Tarantino.