Un fond de investitii romano-britanic are in plan dezvoltarea unei retele de hoteluri de 3 si 4 stele in Romania, iar in curand urmeaza sa deschida prima unitate de pe plan local, a spus Ion Catutoiu, directorul companiei imobiliare RealTime, agentia care reprezinta fondul de investitii pe plan local.
Roquebrook este un fond de investitii infiintat in 2008 in Londra cu scopul de a dezvolta proprietati hoteliere. Compania a semnat de la finalul lui 2008 un contact cu Hampton, brandul economy al Hilton, pentru dezvoltarea unei retele in Romania, iar acum dupa aproape 4 ani, este la un pas de inaugurarea primul hotel, in Cluj.

„Primul hotel, cel din Cluj, urmeaza sa fie inaugurat in urmatoarele luni si au deja semnat contractul pentru un hotel in Bucuresti”, a spus Catutoiu.

Catutoiu a mai adaugat ca britanicii au in plan dezvoltarea unor hoteluri Hampton si Garden Inn, iar printre orasele vizate se numara Brasov, Craiova, dar si Bucuresti, unde au doua terenuri.

„Sunt hoteluri de circa 100 de camere, toate in zone centrale. Simt ca in Romania exista loc pentru hotelurile brand economy”, a explicat Catutoiu.

Compania britanica vrea sa dezvolte in Romania o retea de pana la 8 hoteluri Hampton.

Potrivit Real Time investitia totala pe hotel variaza intre 8 si 10 mil. euro, iat Roquebrook intentioneaza sa vanda unitatile pe care le dezvolta catre alte fonduri de investitii, dupa finalizare.

Potrivit Real Time, compania intentioneaza sa vanda hotelurile pe care le dezvolta cu sume care variaza intre 9,5 si 13,5 mil. euro.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri