Amenajarea moderna a spatiului, receptia eleganta si decorul aerisit sunt primele imagini care ne intampina in sediul brokerilor de la NBG Securities.

Cei peste 380 de metri patrati sunt impartiti in 6 spatii inchise si un spatiu deschis. Biroul de trading, adus din Londra si proiectat special pentru aceasta activitate se distinge ca element definitoriu pentru activitatea firmei.

Ecranele de tranzactionare si graficele specifice domina atmosfera din birou, in timp ce mesele pline cu agende, calculatoare, telefoane sau rapoarte par sa contrasteze cu linia unitara si aerisita a decorului.

Biroul directorului general este pozitionat intr-un colt al etajului, cu vedere spre Cale Victoriei, avand o suprafata de 36 de mp.

NBG Securities are un nou CEO din septembrie. Cristian Micu (foto) a preluat conducerea companiei la jumatatea lunii septembrie, dupa o experienta internationala la companii precum Delphi Securities sau Credit Suisse.

Pe langa birourile departamentelor de trading, analiza, contabilitate, IT, al directorului adjunct si al CEO-ului, in sediu mai exista si o sala de sedinta si o bucatarie, care poate deservi 8 persoane simultan.

De ce aceasta cladire?

NBG Securities s-a mutat la inceputul anului 2010 in cladirea dezvoltata de fondul de investitii Blue House Capital, aleasa dintre mai multe variante “pentru ca sediul societatii sa fie in centrul de afaceri al Bucurestiului”, explica oficialii companiei.

Avantajele ar fi pozitionarea in zona centrala, in apropierea mai multor institutii financiare, existenta mai multor mijloace de transport in comun, dar si a restaurantelor, cafenelelor si supermarket-urilor.

Dezavantajele sunt clasice acestei zone: aglomeratia, lipsa locurilor de parcare si poluarea.

Citeste si:

Compania a inchiriat o suprafata de 381 mp, intinsa pe un singur etaj, in care isi desfasoara activitatea 14 angajati. Rezulta o suprafata medie per angajat de 27 mp, mai mult decat dublu fata de standardul vehiculat de 11 mp per angajat.

Principalii chiriasi ai cladirii din Calea Victoriei sunt Citibank, Ursus, Aon, Chartis, Jones Lang LaSalle, Lina&Gruia si ERM – Environmental Resources Management.

In zona, chiria media este estimata la aproximativ 20 de euro/mp/luna iar costurile de intretinere pot ajunge pana la 4,5 mp/luna, potrivit celor mai recente informatii din piata.

Imobilul de pe Calea Victoriei dispune de o parcare amenajata la subsolul cladirii, iar NBG Securities are alocate 2 locuri.

NBG Securities Romania este firma de brokeraj subsidiara a grupului Banca Nationala a Greciei, activa pe piata de capital romaneasca si autorizata de CNVM. Compania a fost infiintata in 1996 cu numele de Top Invest, denumire schimbata in 2000 in ETEBA Romania. In martie 2010, dupa schimbarile facute la nivel de grup, compania a fost primit numele actual.

Fotografiile au fost realizate de catre Mircea Dragos (fotografii-profesionale.ro).

BIROU DE COMPANIE este o sectiune saptamanala care prezinta birouri ale celor mai puternice firme din Romania.