In urma cu cinci luni, parintii cantaretei au scos la vanzare casa pentru 2,7 milioane de lire sterline. Insa tatal artistei, Mitch, a decis sa reduca pretul si sa scoata casa la licitatie, dupa ce a fost inundat de cereri din partea fanilor care doreau sa vada resedinta din Camden Square, in care Amy Winehouse a decedat pe 23 iulie 2011, scrie Mediafax.ro.

Familia cantaretei a sperat initial sa foloseasca aceasta casa ca sediu al Fundatiei Amy Winehouse, creata dupa moartea artistei. Dupa asalturile fanilor, planurile mostenitorilor artistei s-au schimbat.

"Din cauza istoriei acestei case, existau cateva oferte de la oameni care nu aveau posibilitatea sa o cumpere. Pur si simplu, multi oameni au irosit timpul familiei Winehouse, asa ca acestia au ajuns la concluzia ca solutia optima este organizarea unei licitatii", a declarat o sursa pentru Evening Standard.

Casa are o suprafata de 800 de metri patrati, trei dormitoare, un apartament prezidential si un dressing separat, un studio de inregistrari si o sala de gimnastica. Resedinta este protejata de un gard electric si un sistem de securitate sofisticat.

Locuinta este marcata cu o placa memoriala, pe care esre notat faptul ca Amy Winehouse a locuit acolo.

Citeste si:

Licitatia va avea loc pe 3 decembrie, la sediul BAFTA din Londra, in zona Piccadilly.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la varsta de 27 de ani, dupa ce s-a confruntat multi ani cu dependenta de alcool si de droguri. Moartea ei a fost una "accidentala" - potrivit rezultatelor anchetei facute de politie -, cauzata de abuzul de alcool.

Fanii si criticii laolalta i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv si combinatia unica de jazz si soul care ii caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare - muzica pe care a scris-o este, fara exceptie, profund personala, de o candoare brutala.

Cele doua discuri lansate in timpul vietii sale, "Frank" si "Back to Black" - recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vandut in peste 12 milioane de exemplare in intreaga lume. Lansat in 2006, "Back to Black" a devenit, dupa moartea divei, cel mai bine vandut album al secolului al XXI-lea, in Marea Britanie. Acel record a fost la randul lui doborat in decembrie 2011 de albumul "21" al cantaretei Adele.