Compania suedeza Skanska intra pe piata imobiliara romaneasca, dupa ce a cumparat un teren de 15.000 mp in zona Floreasca-Barbu Vacarescu.
Compania a anuntat ca a achizitionat un teren pe strada Gara Herastrau din Capitala, pe care va construi un proiect de birouri "verzi", denumit Green Court Bucharest.

Terenul pe care Skanska va construi este achizitionat de la Baneasa Investments societate controlata de omul de afaceri Gabriel Popoviciu, potrivit unor surse din piata. wall-street.ro a scris anterior de vanzarea terenului Baneasa Investments de pe strada Gara Herestrau.

Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, citate de Mediafax, Skanska a achizitionat terenul de la firma Banseasa Investments, detinuta de Gabriel Popoviciu. Omul de afaceri este implicat si in dezvoltarea proiectului Baneasa, din nordul Bucurestiului.

Contractul de vanzare a fost incheiat in urma cu cateva luni, intre Baneasa Investments si firma SPC Beta Property Development Company (inregistrata in Romania si detinuta integral de Skanska) pentru un teren de aproximativ 15.000 metri patrati si constructiile aflate pe el. Tranzactia a fost incheiata la un pret de 13,8 milioane de euro, plus TVA, relateaza Mediafax.

Proiectul va include trei cladiri de birouri, ce vor avea o suprafata inchiriabila totala de 52.000 de metri patrati. Proiectul va fi certificat LEED Gold, iar constructia este de asteptat sa inceapa in primul trimestru al anului viitor.

”Cererea din partea companiilor si a investitorilor pentru spatii de birouri functionale si ecologice este tot mai mare”, a spus Andreas Lindelöf (foto) presedintele Skanska Romania.

Skanska a finantat si a dezvoltat 1,9 milioane de metri patrati de spatii comerciale in intreaga lume. In plus, are peste 500.000 de metri patrati de spatii de birouri in dezvoltare, iar in urmatorii doi ani va incepe constructia a inca 200.000 de metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri