Avand in vedere ca avizele de constructie sunt valabile un an, investitorul ar trebui sa inceapa lucrarile in primavara lui 2013.

Potrivit lui Popp, durata lucrarilor ar urma sa fie 14-16 luni. De asemenea, s-a preferat refacerea actualei structuri si nu o demolare si o constructie de la zero, desi cea de-a doua varianta ar fi mai ieftina, pentru ca procesul de reautorizare ar fi fost mai dificil in cazul unei demolari, avand in vedere ca proiectul este amplasat intr-o zona protejata.

Immpuls este implicat in proiectarea generala si managementul de proiect al Millennium Tower, dar compania s-a ocupat si de sercurizarea cladirii dupa incendiu si in evaluarea pagubelor.

Citeste si:

Millennium Tower are o suprafata de circa 15.000 mp inchiriabili si o inaltime de peste 72 de mp. Cladirea a fost cumparata in 2007 de Aberdeen Immobilien, prin DEGI, la pachet cu PGV Tower si Construdava, de la un fond de investitii al Charlemagne.

Millennium Tower este amplasat langa Biserica Armeneasca.

Cladirea a fost asigurata la AIG Germania. Pana acum a fost achitata asigurarea chiriilor, proprietarul primind contravaloarea chiriilor pe 3 ani. Primirea asigurarii constructiei propriu-zise se afla inca pe masa de negocieri, fiind evaluate rapoartele privind pagubele.