Carmen Sandulescu, unul dintre cei mai vechi oficiali ai Impact Developer&Contractor (IMP) si actionar al companiei, a demisionat din functia de director executiv al dezvoltatorului imobiliar.

Consiliul de Administratie al companiei a luat act vineri, de demisia din functia de director executiv si de renuntarea la contractul de management, potrivit unui comunicat transmis de Impact Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Sandulescu, care a ocupat diferite functii de conducere in anii anteriori, nu va mai fi director executiv in companie incepand de luni.
Alaturi de Dan Ioan Popp, Sandulescu a dezvoltat compania Impact.

Potrivit celor mai recente raportari, Sandulescu detine 9,69% din actiunile Impact.

Popp a fost inlocuit in luna aprilie a anului trecut de la conducerea Consiliului de Administratie cu Dimitrios Sophocleous, fost manager la companii precum Romtelecom sau AD Pharma.

Schimbarile in conducerea Impact au venit pe fondul rezultatelor financiare slabe si a pierderilor inregistrate de companie in anii 2010 si 2011, cand pierderile au cumulat aproape 40 milioane lei. Rezultatele financiare au afectat puternic si valoarea actiunilor Impact pe bursa, care au cazut puternic.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli rectificat pentru anul trecut si aprobat in octombrie de actionari, Impact ar urma sa inregistreze pentru anul trecut pierderi record, de 35,6 milioane lei, ca urmare a constituirii unor provizioane de 15,8 milioane lei.

In ultimii ani, Dan Ioan Popp a vandut mai multe pachete de actiuni catre fonduri de investitii, care au ajuns sa controleze impreuna peste 50% din actiuni si au putut astfel sa isi impuna strategia de conducere a companiei.

Popp este inca cel mai mare actionar al Impact, cu 16,52% din titluri, urmat de omul de afaceri Adrian Andrici, cu 10,69% din actiuni. In actionariat se regaseste si compania de administrare a investitiilor East Capital, care detine prin firma Salink Limited, din Cipru, un pachet de 10,1% din actiuni. Alti actionari importanti sunt trei fonduri ING, care au cumulat 5,18%.

Actiunile Impact au incheiat sedinta bursiera de vine


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Impact inaugureaza 3 blocuri noi in decembrie si 6 in februarie