Lichidatorul judiciar a organizat mai multe licitatii pana in prezent, fara niciun rezultat. La licitatia anterioara, stabilita pentru 18 decembrie, pretul de pronire a fost redus la 7,3 milioane de euro, iar la sfarsitul lunii lichidatorul, firma BDO Business Restructuring, va organiza o alta licitatie, la un pret de pornire de 5 milioane de euro, relateaza Mediafax.

Firma Cefin Real Estate Alpha este detinuta de grupul italian Cefin si fondul de investitii american Heitman.

Compania a intrat in insolventa in iunie 2010, iar printre creditori se numara bancile Investkredit si Volksbank, precum si Romprest Service si firma de constructii elena Edrasis Psallidas. Tot in 2010 a fost pronuntat falimentul ansamblului.

In aprilie 2007, dezvoltatorul a obtinut o linie de credit de 37,7 milioane de euro de la Volksbank si Investkredit.

Lucrarile de constructie a complexului, totalizand 270 de locuinte, au fost stopate in 2009, cand 114 locuinte erau deja vandute.

Citeste si:

Investitia pentru dezvoltarea complexului era estimata in 2006, la anuntul proiectului, la 44 milioane de euro.

Cefin este implicat in mai multe proiecte imobiliare in Romania, cele mai mari pe segmentul spatiilor industriale, iar in sectorul auto este cel mai important dealer Iveco de pe piata locala si actionar al firmei care importa marca Ferrari.

Heitman este una dintre cele mai mari companii de management al investitiilor imobiliare, cu active de circa 13,5 miliarde de dolari. Clientii companiei includ institutii internationale si americane, fonduri de pensii, fundatii si investitori individuali.

In ultimii ani, mai multe complexuri imobiliare din Bucuresti au intrat in insolventa sau in faliment din cauza scaderii drastice a vanzarilor de locuinte, printre cele mai notabile cazuri fiind Asmita Gardens, Blue Tower, Ibiza Sol, Alia Apartmens sau Laguna Residence.