Proiectul, respins in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din 18 decembrie 2012, a fost aprobat marti cu 33 de voturi "pentru" si 10 "impotriva", relateaza Mediafax.

Potrivit proiectului de hotarare, terenul se afla la adresa Soseaua Vitan Barzesti nr. 20 (fosta Oltenitei nr. 219) si a fost dat, in 2001, in administrarea Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), pentru a fi realizat un ansamblu de locuinte pentru tineret in regim de inchiriere, denumit Ansamblul Tonitza.

Suprafata initiala a terenului a fost de 71.220 metri patrati, impartita in sase zone, ansamblul urmand sa aiba 828 de apartamente, dispuse in 19 blocuri de locuit.

"Din lipsa fondurilor, Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a finalizat numai trei blocuri din zona 1, pe o suprafata de 12.673 metri patrati, restul lucrarilor fiind sistate", s-a aratat in raportul de specialitate al proiectului.

Citeste si:

Din cei 71.220 metri patrati de teren alocati in 2000 construirii ansamblului de locuinte, a ramas libera, pentru finalizarea zonelor 2- 6, o suprafata de constructii de 58.400 de metri patrati.

Solicitarea adresata Guvernului are in vedere emiterea unei hotarari pentru trecerea terenului de 58.400 metri patrati, din proprietatea publica a statului, in proprietatea publica a Municipiului Bucuresti. Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti intentioneaza sa finalizeze ansamblul de locuinte, prin finantarea lucrarilor de la bugetul local sau din alte surse de finantare.

La sfarsitul lunii octombrie 2008, primarul Cristian Popescu-Piedone anunta eliberarea autorizatiei de constructie pentru Ansamblul Tonitza. Acesta urma sa fie impartit in sase zone rezidentiale, in care urmau sa fie construite de catre Primaria Sectorului 4, in colaborare cu ANL, 704 apartamente destinate tinerilor, in 19 imobile, dar si peste 200 de locuri de parcare.