Retailerul de bricolaj Leroy Merlin va deschide in primavara anului viitor un magazin in cadrul centrului comercial Electroputere Parc din Craiova, printr-o investitie care va depasi 10 milioane de euro, si este interesat de extinderea retelei din Romania prin constructia unor unitati noi sau preluari.
"Constructia va incepe dupa primirea autorizatiei, speram ca in luna martie. Teoretic, lucrarile ar trebui sa sa dureze opt luni si magazinul sa ne fie predat in octombrie. Deschiderea va avea loc in primavara lui 2014", a declarat Cristinel Petrescu, directorul de dezvoltare al subsidiarei Leroy Merlin din Romania, pentru Mediafax.

Magazinul va fi amplasat in centrul comercial Electroputere Parc si va avea o suprafata totala de 13.000 de metri patrati. Intrebat despre valoarea investitiei, reprezentantul Leroy Merlin a afirmat ca aceasta va depasi 10 milioane de euro.

Electroputere Parc este primul centru comercial din zona de sud a Romaniei si este dezvoltat pe terenul fostei intreprinderi industriale Electroputere de K&S Developments, companie detinuta de oameni de afaceri belgieni, si retailerul francez Auchan, detinut de familia franceza Mulliez, care controleaza si Leroy Merlin.

Primul si singurul magazin detinut de Leroy Merlin in Romania a fost deschis in septembrie 2011, in cadrul parcului de retail Colosseum din Chitila.

Petrescu a afirmat ca vanzarile unitatii s-au plasat in 2012, primul an complet de functionare, la circa 25-30 milioane euro, iar in acest an ar putea avansa la 35 milioane euro.

Magazinul din Chitila are un portofoliu de 45.000 - 50.000 de produse, dintre care 85% sunt furnizate de companii romanesti iar diferenta sunt importate de retailer.

Reprezentantul Leroy Merlin a afirmat ca grupul este interesat de extinderea pe piata romaneasca atat prin constructia unor magazine noi, cat si prin preluari, pentru aceste proiecte fiind vizate Bucurestiul si orasele mari.

Pe piata romaneasca functioneaza companii precum Ambient, bauMax, Bricostore, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI si Praktiker.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri