Obligatiunile au maturitatea in 2020 si un randament anual brut de 3,82%, iar fondurile vor fi utilizate pentru finantarea planului de extindere pe care compania il are in vedere pentru perioada 2013-2016, potrivit unui comunicat al dezvoltatorului.

"Dorim sa continuam cresterea ca marime si ca profitabilitate prin extinderea portofoliului mai ales in pietele principale - Belgia si Olanda, precum si in nordul Frantei si in piata de logistica din Romania, care este in crestere. In acest context, in urmatorii patru ani, din 2013 pana in 2016, WDP tinteste sa isi creasca portofoliul cu 50% la 1,8 miliarde de euro. Aceasta crestere intentionam sa o obtinem prin achizitii si noi proiecte pe terenurile pe care le detinem sau pe terenuri noi", precizeaza reprezentantii companiei.

WDP a vandut in toamna anului trecut subsidiara detinuta din Cehia pentru a se concentra pe piata din vestul Europei, dar si pe cea romaneasca.

Compania detine un proiect logistic si industrial din Romania in localitatea Oarja, in apropiere de Pitesti, cu o suprafata inchiriabila de 7.000 metri patrati, ocupata integral de divizia italiana a companiei germane Rochling-Automotive. Compania mai detine terenuri in Romania totalizand aproape 861.000 de metri patrati, pe care vrea sa construiasca parcuri de retail. Terenurile sunt situate in apropierea autostrazilor spre Constanta si Pitesti, precum si langa drumul national spre Ploiesti.

Activele din Romania erau estimate la finele anului trecut la 25 milioane de euro, reprezentand 2% din portofoliul companiei.

Dezvoltatorul belgian a intrat pe piata din Romania in anul 2007, prin lansarea subsidiarei WDP Development, in parteneriat cu Jeroen Biermans.

WDP este cel mai mare operator de pe piata belgiana a proprietatilor semi-industriale, concentrandu-se asupra constructiei de spatii logistice, avand in portofoliu proprietati care totalizeaza circa 900.000 de metri patrati in 70 de locatii din Belgia, Olanda, Franta si Cehia.

Compania este listata pe bursa Euronext Bruxelles din 1999 si are o capitalizare de peste 500 milioane de euro. In anul 2004, WDP a fost listata, de asemenea, la Euronext Paris.