"NEPI a incheiat oferta ABB. Datorita cererii puternice, majorarea de capital s-a facut pentru 700 de milioane ranzi sud-africani (59 milioane euro - n.r.). La acest nivel, oferta a fost suprasubscrisa. Noile actiuni NEPI ce vor fi emise ca urmare a ofertei ABB, au fost la pretul de 62 ranzi sud-africani pe actiune. Oferta ABB nu s-a adresat investitorilor din Romania. Un total de 11,2 milioane actiuni noi vor fi emise si admise la tranzactionare in data de 24 aprilie 2013", se arata intr-un comunicat transmis Bursei si publicat pe site-ul BVB la ora 15:00.

La ora 10:00 a fost publicat pe site-ul BVB un comunicat prin care NEPI anunta ca la ora 9:00 a inceput o majorare de capital printr-o operatiune rapida, fiind vizata o suma de aproximativ 500 milioane ranzi sud-africani (circa 42,5 milioane euro).

Oferta de actiuni s-a adresat anumitor investitori selectati, sub rezerva unei subscrieri de minim 1 milion de ranzi sud-africani (85.000 de euro) pentru fiecare investitor.

NEPI a inregistrat anul trecut venituri din chirii si exploatare de peste 40 milioane de euro, in crestere cu 25% si un profit net de 33,1 milioane de euro, cu 76% mai mare decat in 2011.

Fondul a cumparat in 2012 proiectul de birouri City Business Center din Timisoara, un lot pentru dezvoltarea unui alt parc de afaceri in Cluj, terenuri pentru constructia unor centre comerciale in Brasov, Galati si Bucuresti (Vulcan), iar pe finalul anului a deschis alaturi de Carrefour Property centrul comercial Ploiesti Shopping City. Proiectele din Timisoara si Ploiesti, precum si atragerea in proiectul Promenada Braila a retailerilor C&A si H&M au contribuit la cresterea incasarilor companiei, care si la inceputul acestui an este la fel de implicata in investitii.

Pentru acest an NEPI vrea sa inceapa proiectul din Bucuresti, de pe platforma Vulcan, pentru care a obtinut PUZ in luna decembrie a anului trecut, si in urma cu mai mult de o luna a anuntat ca a inceput organizarea de santier pentru proiectul de birouri din Cluj. Totodata, compania intentioneaza sa dezvolte mici galerii comerciale in apropierea a cinci magazine Kaufland, doua dintre acestea urmand a fi pozitionate langa unitatile din Alexandria si Sfantu Gheorghe.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.
Cea mai recenta tranzactie cu actiunile NEPI la Bursa de la Bucuresti a fost realizata vineri, la pretul de 24 lei, in scadere cu 4%. Anterior, actiunile NEPI au mai fost tranzactionate pe 27 martie, la pretul de 25 lei.

Calculata la cotatia de vineri, capitalizarea bursiera a NEPI este de 3,551 miliarde lei (811 milioane euro).