"In primele trei luni valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 110 milioane de euro, investitii care practic au crescut fata de trimestrul anterior in procente cu doua cifre. Dinamica crescuta a discutiilor pe care le avem cu investitorii ne indreptateste sa spunem ca pana la sfarsitul anului vom avea tranzactii comerciale de 400 milioane de euro", a declarat Ustinescu la conferinta Mediafax Talks about Constructions.

Anul trecut au fost incheiate tranzactii imobiliare de circa 300 de milioane de euro.

In opinia lui Ustinescu, restructurarea bancilor din Cipru influenteaza pozitiv investitiile din Romania.

"Avem discutii cu cei din banci private, care vor plasamente alternative pentru clientii lor, decat cele traditionale. Bani exista pentru investitii in imobiliare, problema este de incredere, din partea investitorilor autohtoni, mai ales. Am clienti care prefera sa cumpere proiecte in Frankfurt, decat in Bucuresti. Avem companii care se gandesc care vor sa restranga activitatea aici si sa se extinda pe alte piete, unde gasesc costuri de utilitati mai mici", a precizat Ustinescu.

El a adaugat investitorii straini au mai multa incredere in piata locala, dand ca exemplu New Europe Property Investments, care a obtinut o finantare de 60 milioane euro, partial pentru investitii in Romania.

Citeste si:

Ustinescu apreciaza ca si segmentul rezidential ofera oportunitati.

"Traim in locuinte care trebuie demolate si pentru care se face doar spoiala prin programele de reabilitare", a spus el.

Reprezentantul DTZ Echinox a aratat ca piata are nevoie de apartamente gandite care sa raspunda nevoilor beneficiarilor, nu cu terase de zeci de metri patrati.

Totodata, Ustinescu a aratat ca exista cerere de spatii de productie, in afara Bucurestiului, iar dezvoltatorii de birouri si de spatii de retail continua sa fie activi pe piata locala.