Contractul cu reteaua de hipermarketuri Cora, care prevede inchirierea a 12.000 de metri patrati din proiect, a fost incheiat in aceasta saptamana, iar dezvoltatorii estimeaza un grad de ocupare de 70% pana la mijlocul verii, avand in vedere contractele semnate pana acum cu retailerii, se arata intr-un comunicat al Benevo. Centrul comercial va fi amplasat in Bucurestii Noi, potrivit Mediafax.

Proiectul a fost anuntat inca din 2010, cand dezvoltatorul spunea ca a incheiat contracte de inchiriere cu Cora si Cinema City, insa de atunci compania nu a mai comunicat nimic legat de aceasta investitie.

"Benevo isi continua cresterea rapida. Prin incheierea de contracte de inchiriere cu chiriasii ancora pentru cele doua proiecte aflate in constructie in Bucuresti, Benevo a adaugat echipei de management si consiliului consultativ cateva nume importante, care vor intari pozitia companiei in extinderea in Kiev si solidificarea pozitiei in Bucuresti. De asemenea, vom lansa in mai un fond de investitii cu un capital de 100 de milione de dolari. In plus, Benevo a incheiat recent si un acord de finantare cu Alpha Bank", a declarat Michael Topolinski, directorul executiv si unul din fondatorii Benevo Capital.

Compania mai dezvolta in parteneriat cu fondul sud african NEPI un proiect de retail pe amplasamentul fostei uzine Vulcan din zona Progresul din Bucuresti, unde Carefour va deschide un hipermarket. In total, compania va dezvolta 94.000 metri patrati de spatii comerciale, investitiile pentru constructie fiind estimate la peste 200 de milioane de euro.

O achizitie-cheie

Benevo l-a adus in consiliul consultativ pe Ali Ergun Ergen, fostul sef de la Anchor Grup si de la Baneasa Shopping City. De asemenea, din echipa Benevo mai fac parte Mathieu De Bruin, fostul director exectiv al dezvoltatorilor imobiliari Multi Development and Arricano Real Estate in Ukraine si Blake Horsley, care a condus anterior departamentul de investitii al Colliers Romania.

Constructia Victoria City Lifestyle incepe in aceasta vara, iar deschiderea este programata pentru trimestrul al treilea din 2014.
Victoria City Lifestyle Retail Center este dezvoltat in parteneriatr cu firma CD Capital Partners, tot cu actionari canadieni.
Prin intermediul grupurilor de companii din Romania, Benevo Capital a investit pe piata locala de retail si rezidentiala din anul 2007.