AFI Palace Cotroceni, cel mai mare si mai profitabil activ al companiei AFI Europe, a inregistrat, din punct de vedere operational, o crestere de 10% a venitului net in primul trimestru din 2013 fata de aceasi perioada a anului trecut, pana la 6,9 milioane de euro.


De asemenea, a inregistrat o crestere de 1,6% (in Euro), respectiv 2,5% (in RON) in ceea ce priveste cifra de afaceri (vanzarile) chiriasilor sai, in perioada mentionata, totalizand 47 milioane de euro. Si popularitatea AFI Palace Cotroceni a crescut, acesta fiind vizitat zilnic de 54.000 de oameni; in total, 5 milioane de vizitatori au trecut pragul AFI Palace Cotroceni in primele trei luni ale anului 2013.

In urmatoarea perioada, eforturile companiei se vor concentra pe finalizarea a doua proiecte, centrul comercial AFI Palace Ploiesti si AFI Park 2, a doua cladire de birouri de clasa A din cadrul centrului de afaceri AFI Park Cotroceni.

AFI Palace Ploiesti este in prezent in constructie, obiectivul fiind deschiderea sa in octombrie 2013. Faza 1 a proiectului este inchiriata in prezent de retaileri nationali si internationali precum Cora, H&M, Reserved, Time-out, Aldo, Lee Cooper, Smyk, Carturesti, Collins, MacDonald, KFC si altii. Constructia fazei 2 a proiectului a demarat, iar odata cu finalizarea acesteia vor fi adaugati 4.170 de metri patrati la mall-ul actual, acestia fiind destinati in special activitatilor de divertisment si recreationale.

Un alt proiect important este AFI Palace B.Noi, unde peste 12.000 de metri patrati au fost deja inchiriati.

Pe piata birourilor, AFI Park 1, primul imobil de birouri de clasa A din AFI Park Cotroceni, a fost deja inchiriat in proportie de 96% de companii precum Endava, Microchip technologies si Cameron, in timp ce AFI Park 2 va fi gata in primul trimestru al anului 2014, cladirea avand urmand sa ofere o suprafata de 12.000 de metri patrati.

AFI Properties, compania-mama a AFI Europe, a inregistrat in primul trimestru al anului 2013 o crestere cu 22% a profitului comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Venitul net al companiei a crescut cu 12%, ajungand la 18,4 milioane euro in primele trei luni ale anului 2013.
AFI Properties, prin intermediul subsidiarei sale, AFI Europe, pe care o detine integral, desfasoara activitati in 7 tari din Europa Centrala si de Est (CEE) si Europa de Sud-Est (SEE), printre acestea numarandu-se Cehia, Serbia, Germania si Polonia. Romania reprezinta, insa, tara unde compania isi concentreaza in prezent cele mai multe activitati de dezvoltare.

Suprafata totala a activelor AFI Properties insumeaza 472.000 de metri patrati, valoarea totala a acestora mentinandu-se la 1,5 miliarde de euro, in timp ce rezervele in numerar au crescut la 55 milioane euro la 31 martie 2013.

AFI Properties, membru al AFI Group, este activ pe piata imobiliara din anul 1971. AFI Properties este listata la Bursa de Valori din Tel-Aviv din 2004. Compania este activa in Europa din 1997, desfasurandu-si activitatea, in special pe pietele din Europa Centrala si Europa de Sud-Est, prin subsidiara sa AFI Europe.

AFI Europe dezvolta si gestioneaza diverse proiecte comerciale si rezidentiale in Romania, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania si Letonia. Printre cele mai de succes proiecte ale AFI Europe se numara: AFI Palace Cotroceni, cel mai mare si cel mai de succes mall din Romania, mallul AFI Palace Pardubice si Classic 7 Business Park, din Republica Ceha, Airport City Belgrad, unul din cele mai premiate si cel mai mare parc de birouri clasa A din Belgrad, Serbia, Business Park Varna, cel mai mare parc de birouri de clasa A din Bulgaria.

AFI Europe este prezent in Romania din anul 2005. Compania a dezvoltat si administreaza AFI Palace Cotroceni, unul din cele mai cunoscute si de succes malluri din Romania si printre cele mai mari cinci malluri din ECE si Europa de Sud-Est, precum si cladirea de birouri AFI Park 1, cu un grad de ocupare de 96%, chiriasii fiind in special companii din zona IT. Pe langa AFI Palace Cotroceni si AFI Park 1, in 2013 AFI Europe va inaugura AFI Palace Ploiesti, un central comercial de 30.000 GLA (suprafata brua de inchiriere), si va continua dezvoltarea altor doua proiecte de retail, AFI Palace Arad si AFI Palace B.Noi, precum si a unei noi cladiri de birouri, laga Cotroceni, AFI Park 2.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Cinematografele stradale, inchise de salile de cinema din malluri