Armonia Braila, fara cumparator si la 15 mil. euro. Creditorii ar putea scadea din nou pretul

Centrul comercial Armonia din Braila, in faliment, nu si-a gasit cumparatori nici la un pret redus pana la 15 milioane de euro, astfel ca adunarea creditorilor trebuie sa se gandeasca la alta strategie de vanzare a mall-ului, fiind posibila inca o scadere a pretului.

"La ultima sesiune de negociere directa organizata pentru vanzarea Armonia Mall nu au fost depuse oferte de preluare a afacerii", au declarat agentiei Mediafax reprezentantii Casei de Insolventa Transilvania (CITR), lichidatorul judiciar al mallului

Investitorii interesati au putut depune ofertele pana pe 10 mai.

Creditorii centrului comercial Armonia din Braila, in faliment, au scazut cu peste 30% pretul la care doreau sa valorifice mall-ul, la 14,85 milioane euro, in conditiile in care Volksbank, banca creditoare, are de recuperat 28 de milioane de euro.

"Urmatorul pas in valorificarea Armonia Mall va fi decis de catre Adunarea Creditorilor. In perioada urmatoare va fi convocata o noua Adunare Generala a Creditorilor, in care se va decide strategia de continuare a valorificarii. Dupa aceea, actiunile de valorificare a mall-ului vor urma strategia adoptata", au adaugat reprezentantii CITR.

Ei spun chiar ca exista interes pentru preluarea mall-ului, dar discutiile nu au fost concretizate prin intentii scrise pana in prezent.
Adunarea Creditorilor poate decide inclusiv scaderea din nou a pretului de vanzare.

Casa de Insolventa Transilvania, lichidatorul judiciar al dezvoltatorului Red Project Three, intrat in faliment in 2011, a schimbat strategia de vanzare a proiectului Armonia Braila, dupa ce in primavara anului trecut nu a reusit sa gaseasca investitori dispusi sa plateasca 25 de milioane de euro pe proiect. Astfel, dupa mai multe licitatii competitive organizate pentru vanzarea mall-ului cu o suprafata inchiriabila de 29.500 metri patrati, in toamna trecuta CITR a trecut la vanzarea prin negociere directa, pornind de la acelasi pret.

Armonia Braila, investitie de 45 milioane de euro, a fost inchis in vara anului 2009, iar firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului, a intrat in faliment.

Mall-ul este situat pe un teren de 20 de hectare, la marginea orasului Braila.

Pe piata locala, prin negociere directa a fost vandut centrul comercial City Mall din Bucuresti.

CITR a fost lichidator judiciar si in acest proiect, pentru care au fost organizate licitatii cu preturi pornind de la 33 milioane de euro, iar in final a fost vandut prin negociere directa pentru 17,3 milioane de euro catre omul de afaceri elen Ioannis Papalekas.

Proiectul Armonia din Braila a fost dezvoltat de grupul RED Management Capital, condus de omul de afaceri Andrew Stear. RED este un grup controlat de fondurile de investitii GED din Spania si Warburg Pincus din Statele Unite, care avea intentia sa dezvolte si numeroase alte proiecte, in orase precum Baia Mare, Satu Mare, Constanta, Iasi sau Giurgiu. Toate aceste proiec-te au fost blocate, iar o parte din ele au ajuns de asemenea in insolventa sau faliment.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri