"In urma modificarilor si completarilor aduse Ordonantei Guvernului nr. 20/1994, prin OG 16/ 2011, lista cladirilor de locuit expertizate tehnic, incadrate in clasa I de risc seismic, cu pericol public a fost actualizata prin completarea acesteia cu cladirile care au spatii publice cu suprafata mai mare de 50 de metri patrati, indiferent de regimul de inaltime, existente in lista cladirilor expertizate tehnic si incadrate in clasa I de risc seismic, potrivit definitiei pericolului public precizat in ordonanta" a declarat, miercuri, pentru Mediafax, seful Serviciului Consolidari din Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), Aurelia Radu.

Astfel, lista initiala, pe care erau 113 imobile, cuprinde, in urma actualizarii, 190 de cladiri incadrate in clasa I de risc seismic.

Reprezentantii Primariei Capitalei au precizat ca actualizarea listelor existente pe site-ul pmb.ro se face periodic, in functie de eventuale modificari ale legislatiei, dar si in functie de informatiile transmise de catre proprietari, dupa ce acestia consulta si identifica eventuale erori pe lista publicata.

Citeste si:

Actualizarea consta in corectarea unor date de identificare ale imobilelor privind anul construirii, numarul de niveluri, numarul de apartamente din imobil si noi incadrari intr-o clasa de risc seismic.

Din totalul imobilelor care trebuie consolidate, municipalitatea a finalizat lucrarile la 30 de cladiri.