Gigi Becali si primarul sectorului 3, Robert Negoita, au primit de la Guvern despagubiri totale de aproape 830.000 lei, alaturi de alte persoane fizice si firme, pentru terenuri detinute in Voluntari si care vor fi expropriate pentru a lega autostrada Bucuresti-Ploiesti de Capitala. GTC a primit cea mai mare suma ca despagubire-23 mil. lei.
Becali a primit peste 111.000 lei pentru o suprafata cumulata de teren de 1.288 metri patrati expropriat, respectiv 86 de lei (19 euro) pe metrul patrat, iar pentru Robert Negoita au fost alocate peste 718.600 lei pentru 8.332 metri patrati de teren expropriat, reprezentand 86 de lei (19 euro) pe metrul patrat, conform hotararii aprobate de Guvern, relateaza Mediafax.

Totalul despagubirilor aprobate de Guvern pentru exproprieri in aceasta faza insumeaza 47,1 milioane lei (10,5 milioane euro), pentru 60 de terenuri si imobile care acopera o suprafata de 63.860 de metri patrati in Voluntari si sectorul 2 din Bucuresti. Lucrarile sunt necesare pentru a completa segmentul de autostrada care lipseste, in lungime de 6,5 kilometri.

Cel mai mult va incasa de pe urma exproprierilor firma Galeria Shoping Center, detinuta de grupul GTC Real Estate, cu actionari israelieni. Dezvoltatorul imobiliar cedeaza patru loturi de teren intravilan din Soseaua Petricani, sectorul 2 Bucuresti, care insumeaza 15.031 de metri patrati si pentru care va fi despagubit cu 23 milioane lei, respectiv 1.530 lei (340 euro) pe metrul patrat.

O suma importanta (13,7 milioane lei) va primi si compania imobiliara Euroholding Land, cu actionari spanioli, pentru cei 8.971 metri patrati de teren intravilan din Soseaua Petricani.

Firma Mobexpert va primi 96.451 lei pentru 63 metri patrati expropriati pe Soseaua Fabrica de Glucoza, tot in sectorul 2 Bucuresti.
Autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti a fost deschisa la jumatatea lunii iulie anul trecut. Primul termen de dare in folosinta a autostrazii Bucuresti-Ploiesti a fost anul 2010, finalizarea fiind amanata de mai multe ori.

In luna aprilie anul trecut au inceput lucrarile pentru cei 6,5 kilometri care urmeaza sa completeze autostrada, intre soseaua Petricani si centura Capitalei.


Sursa foto: freedigitalphotos.net.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri