Vara nu este cea mai buna perioada pentru proprietarii care vor sa inchirieze apartamente deoarece o data cu plecarea studentilor numarul de locuinte goale creste, iar preturile se reduc fata de lunile anterioare, potrivit raportului de monitorizare AnunturiPaticulari.ro.
In luna iunie a acestui an, pe piata chiriilor s-au inregistrat 2.642 de oferte noi, ceea ce reprezinta o crestere de 10,4% fata de aceeasi perioada din 2012. Asadar, luna trecuta cele mai multe oferte noi au venit din partea proprietarilor de apartamente cu 2 camere - 1.094 de oferte. Tot in luna iunie circa 951 de bucuresteni si-au dat spre inchiriere garsonierele. In cazul locuintelor cu 3 camere, numarul ofertelor noi a fost de 499. In timp ce pe segmentul apartamentelor cu 4 camere, numarul ofertelor a fost decat de 98 de unitati, arata datele Anunturiparticulari.ro.



Raportul lunar de monitorizare realizat de Anunturiparticulari.ro pe baza tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet indica in ultima luna scaderi ale chiriilor pentru toate tipurile de apartamente, mai putin in cazul garsonierelor.

Asadar, in iunie 2013 proprietarii au solicitat chirii mai mici cu 7% fata de luna precedenta pentru apartamentele cu 4 camere. In cazul chiriilor pentru locuintele cu 2 si 3 camere, acestea au fost ajustate in ultima luna cu 2%, respectiv 4%. Chiriile medii pentru garsoniere au ramas acelasi ca si in urma cu un an.




Ca in fiecare an, plecarea studentilor se resimte pe piata chiriilor. Multi proprietari trebuie sa aleaga intre a tine apartamentul gol sau sa mai lase din pret si sa inchirieze chiar din aceasta perioada, reiese din raportul de monitorizare imobiliara realizat de AnunturiParticulari.ro.

AnunturiParticulari.ro a fost lansat in anul 2001 de compania Agentie.net si consta in monitorizarea tuturor anunturilor imobiliare publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe internet. Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri