Razvan Gheorghe a preluat integral partile sociale ale companiei Cushman&Wakefield in firma imobiliara din Romania incepand cu 1 iulie, iar toate contractele si proiectele au fost transferate pe firma Activ Property Services, dupa ce americanii au decis sa isi inchida biroul direct de pe plan local.
Gheorghe a vandut in 2007 compania Activ Consulting catre Cushman&Wakefield, iar acum consultantul a preluat din nou actiunile, dupa ce pierderile din ultimii ani i-a determinat pe cei de la Cushman sa decida inchiderea biroului direct din Romania. Gheorghe ramana insa afiliat Cushman&Wakefield si a demarat un proces de extindere a companiei, deschizand doua noi birouri, in Cluj si Republica Moldova.

Daca biroul din Cluj a fost deschis ca urmare a cererilor unor clienti deja existenti ai companiei pe zona de industrial/logistic, in Republica Moldova, Gheorghe marturiseste ca a deschis si ca urmare a unei mandrii personale, el fiind jumatate basarabean. Biroul din Republica Moldova se va focusa pe servicii de evaluare si reprezentare ocupanti. In ceea ce priveste ponderea birourilor nou deschise in business, pana la finalul anului viitor, Gheorghe spune ca se asteapta ca din Cluj sa vina circa 10% din afaceri, in timp ce pentru R. Moldova nu poate face estimari.

Compania are de peste 10 ani si un birou in Timisoara, care acopera circa 30% din veniturile companiei.

Compania controlata de Gheorghe are 30 de angajati in prezent, fata de peste 100 in perioada de varf, iar pentru anul acesta tinteste o cifra de afaceri de 1 mil. euro, in scadere fata de circa 1,4 mil. euro in 2012 si de 5 ori mai mica decat in cel mai bun an al companiei. Spatiile comerciale, evaluarile si property managementul au cele mai mai ponderi din business.

Gheorghe spune ca estimarea vine ca urmare a faptului ca se asteapta ca in urmatoarea jumatate de an sa existe clienti care sa isi renegocieze contractele cu compania, dar si ca urmare a "sportului" neplatii. Compania are circa 100.000 euro de recuperate, dintre care 60.000 de la companii in insolventa.

Omul de afaceri spune ca anul acesta are si un nou client in zona de project management, un proiect de birouri in Timisoara.

Gheorghe spune ca sunt cereri de la clienti sa deschida un birou si in Iasi.

Gheorghe a precizat ca vrea sa-si creasca si cota de piata pe zona de birouri, sperand sa ajunga in top 5 in urmatorii 2 ani.

Despre situatia din piata, Razvan Gheorghe spune ca aceasta este piata normala si ca nu se mai asteapta sa faca vreodata incasarile din 2008, de peste 5 mil. euro.

Ce inseamna pentru el revenirea in antreprenoriat?

“Revenirea la antreprenoriat ma scoate din birou mai mult. Cand un business este al tau tragi mai tare. In plus am o responsabilitate uriasa fata de 30 de oameni care au ramas langa mine”, spune Gheorghe, care estimeaza ca anul acesta compania nu va mai inregistra pierderi, un motiv fiind restructurarea demarata mai demult, dar si disparitia unor costuri corporate existente in biroul direct, care acum nu mai sunt la acelasi nivel. Astfel, chiar si cu fee-urile platite catre Cushman&Wakefield pentru clientii internationali si cei cateva zeci de mii de euro anual care sunt platiti pentru licenta, Gheorghe spune ca volumul cheltuielilor sunt mai reduse.

Despre piata, Razvan Gheorghe spune sa noile dezvoltari vor ramane la cote minime avand in vedere faptul ca nu exista finantare. Cat despre banci, Gheorghe a adaugat ca acestea au ca obiectiv in aceasta perioada vanzarea portofoliilor executate. “In 5 ani vor vinde probabil 80% din proprietati in timp ce in urmatorii 2 ani, vor reusi sa scape de circa 30-40% dintre activele preluate”, a mai spus Gheorghe.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri