Fondul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), unul dintre cei mai activi investitori imobiliari de pe piata romaneasca in ultimii ani, a atras aproape 11,4 milioane euro, printr-un plasament de actiuni noi.
"NEPI a plasat 2, 329 milioane de actiuni comune noi la un pret de 4,89 euro per actiune in cadrul Planul de Stimulare prin Actiuni. S-a aplicat pe JSE (bursa de la Johannesburg - n.r.), AIM (segmentul AIM al Bursei de Valori din Londra -n.r.) si se va aplica pe BVB, astfel incat actiunile oferite plasate sa fie admise la tranzactionare la data de 19 august 2013", se arata intr-un anunt transmis, marti, de NEPI Bursei de Valori Bucuresti (BVB), relateaza Mediafax.

Plasamentul vine la scurt timp dupa ce fondul de investitii a atras in luna iulie 100 milioane euro de pe piata de capital, printr-o oferta de actiuni derulata pe cele trei piete unde actiunile NEPI sunt listate.

NEPI a inregistrat in primul semestru un profit atribuibil actionarilor de 21,7 milioane euro, cu 51% peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 14,3 milioane euro.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs). Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) si de la Londra, pe segmentul AIM.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile NEPI la Bursa de la Bucuresti a fost realizata pe 5 august, la pretul de 30,4 lei. Calculata la aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a NEPI este de 4,842 miliarde lei (1,094 miliarde euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri