Romania, cea mai abrupta scadere din UE a lucrarilor de constructii

Romania a avut in iunie cea mai abrupta scadere din UE a lucrarilor de constructii, de 2,4% fata de luna anterioara, fata de cresteri de 0,7% in zona euro, respectiv 0,8% la nivelul intregii Uniuni Europene, potrivit datelor prezentate marti de Eurostat.

Astfel, in iunie fata de mai, productia din sectorul constructiilor a crescut in patru state UE, a scazut in alte sase si a stagnat in Spania, Franta si Ungaria. Datele pentru celelalte state membre nu sunt disponibile, relateaza Mediafax.

Cele mai putenice cresteri au fost inregistrate in Slovenia (10,5%), Polonia (5,3%), Germania (1,6%) si Cehia (1,3%), iar cele mai abrupte scaderi in Romania (-2,4%), Portugalia (-2,2%) si Suedia (-0,9%).

Fata de iunie 2012, lucrarile de constructii au scazut cu 1,5% in UE, respectiv cu 3% in zona euro, cu evolutii negative in 10 state si pozitive in alte trei.

Cele mai abrupte scaderi raportat la aceeasi perioada a anului trecut au fost inregistrate in Polonia (-16,3%), Portugalia (-12%), Slovacia (-10,7%) si Cehia (-9,8%), iar cele mai puternice cresteri in Ungaria (12,5%), Spania (4,1%) si Suedia (3,1%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri