"Procesul de dezvoltare si de autorizare este in grafic. Demolarea cladirilor existente a fost finalizata si urmeaza sa alegem contractorul general. Ne asteptam ca autorizatia de constructie sa fie obtinuta in ianuarie 2014. Au fost agreati termenii privind finantarea proiectului cu o institutie financiara europeana importanta. Pe partea de inchiriere, exista negocieri pentru circa 60% din spatiu cu mai multe companii multinationale", se arata intr-un raport al fondului Globalworth Real Estate Investments, vehicul infiintat de omul de afaceri elen in acest an.

Porsche Aviatiei, din apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, a fost mutat in show-room-ul Porsche Nord, iar grupul german a decis vanzarea terenului de 10.000 metri patrati de sub proiect catre Papalekas intr-o tranzactie estimata la circa 8 milioane de euro.

Fondul Globalworth Real Estate Investments intentioneaza sa construiasca pe terenul respectiv, amplasat intr-o zona foarte cautata in ultimii ani de catre investitorii imobiliari, mai ales cei de cladiri de birouri, un imobil cu 23 etaje si o suprafata construita de 48.700 metri patrati. Investitia este estimata la 60 de milioane de euro. Potrivit unui anunt anterior al fondului de investitii, 50-55 milioane de euro din investitie ar urma sa reprezinte surse atrase. Constructia ar trebui sa fie finalizata in 2015.

Globalworth Real Estate Investments detine sapte proiecte imobiliare din Bucuresti, fondul fiind listat pe piata secundara de la Londra, de unde a reusit sa atraga 53 de milioane de euro.

Citeste si:

Proiectele includ doua cladiri de birouri, turnul Tower Center din Piata Vic¬to¬¬riei din Capitala si City Offices (fostul City Mall), doua blocuri de cate 300 de locuinte - complexul UpGround, un proiect logistic in Timisoara si trei terenuri in nordul Bucurestiului unde se vor ridica cladiri de birouri. Valoarea tuturor activelor detinute de fondul de investitii este de circa jumatate de miliard de euro.

"Compania este in negocieri avansate cu un numar de proprietari din Romania si Grecia pentru achizitia sau dezvoltare mai multor proiecte", se mai spune in raport.

Globalworth Real Estate Investments are ca tinta proiecte existente sau care urmeaza sa fie dezvoltate, dar si proiecte neperformante sau subevaluate, care pot fi transformate in active performante si vandabile.