Astfel, pentru un apartament cu doua camere din Bucuresti, pretul mediu solicitat de proprietari este de circa 53.000 euro, iar cu 52.000 de euro este scoasa la vanzare o casa in comuna Berceni, construita in 2010, cu o suprafata de 260 de metri patrati, cu parter si cu etaj, relateaza Mediafax.

In Corbeanca, o casa cu 5 camere, cu o suprafata de 178 de metri patrati si cu un teren de 533 de metri patrati, construita in 2011, este scoasa la vanzare la pretul de 57.000 de euro, dar locuinta este partial finisata. Aproximativ 73.000 de euro este pretul mediu solicitat pentru un apartament cu 3 camere, in timp ce la acelasi pret este scoasa la vanzare o vila in Cobeanca cu 5 camere, cu o suprafata utila de 100 de metri patrati, pe structura de lemn, si cu teren de 445 de metri patrati.

"Daca in urma cu 4-5 ani vilele atat din Capitala, cat si din afara orasului erau mult mai scumpe decat apartamentele, acum casele pe pamant din jurul Bucurestiului au ajuns sa fie mult mai accesibile. Asadar, incepand cu 40.000 de euro poti achizitiona o casa modesta, cu conditii decente, amplasata in Comuna Berceni, Cernica sau Popesti - Leordeni. Dar daca cumparatorii ridica stacheta si vor mai multa verdeata, un aer nepoluat si finisaje de calitate superioara, acestia se orienteaza spre zone precum Snagov sau Corbeanca, unde incepand cu 50.000 de euro se poate achizitiona o casa pe pamant, cu o curte generoasa", a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.net.

In aceste conditii, multi bucuresteni i-au in calcul varianta de a se muta intr-o casa pe pamant, amplasata in judetul Ilfov. Chiar daca preturile au mai scazut si oferta a crescut, oamenii tot au nevoie de finantare de aceea apar diverse solutii din partea vanzatorilor, precum ratele direct la dezvoltator. Spre exemplu, in Corbeanca sunt scoase la vanzare case la cheie, cu toate facilitatile unui ansamblu rezidential, cu un avans de 14.000 de euro si rate direct la dezvoltator, fara implicarea unei banci, de 1.100 de euro pe luna pentru 5 ani.