Un centru de afaceri cu o suprafata utila de peste o mie de metri patrati, unde vor fi amenajate birouri pentru zece firme, va fi construit la Craiova, valoarea proiectului fiind de aproximativ cinci milioane de lei, bani de la UE, dar si de la bugetul local, a anuntat primarul Lia Olguta Vasilescu.

Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a semnat contractul pentru construirea unui centru de afaceri -Business Center Sud Craiova -, care va deservi zece firme, relateaza Mediafax.

Proiectul este finantat din fonduri europene, dar si cu bani de la bugetul de stat si cel local.

"Am semnat contractul pentru Business Center Sud Craiova in aceasta saptamana. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea infrastructurii si sistemului de imbunatatire a afacerilor la nivelul zonei metropolitane Craiova cu spatii de birouri adecvate din punct de vedere al amplasarii dimensiunilor si echiparii unde firmele mici din Craiova sa-si poata desfasura activitatea intr-un mediu profesionist", a spus Lia Olguta Vasilescu.

Ea a precizat ca Business Center Sud va avea o suprafata utila de peste o mie de metri patrati, iar cele zece firme care ar urma sa functioneze in centrul respectiv "vor fi incurajate sa se instaleze in doi ani de la finalizarea proiectului".

Citeste si:
Iohannis i-a revocat pe ministrii demisionari Stanescu si Sova
Iohannis i-a revocat pe...

De asemenea, vor fi amenajate 48 de locuri de parcare, inclusiv pentru persoanele cu dizabilitati.

"Valoarea totala a proiectului este de circa cinci milioane de lei, din care 1,5 milioane sunt contributia UE - cota de cofinantare de 50% - 1,2 milioane contributie de la bugetul de stat si 2,1 milioane de lei contributia bugetului local. Valoarea lucrarilor de executie este de circa 3,24 milioane de lei, inclusiv TVA. Durata lucrarilor de executie este de 12 luni. Firma care a castigat aceasta licitatie este SC Duo Management Construct SRL Constanta. Asadar, trebuie sa dam ordinul de incepere a lucrarilor, va fi in zona unde s-a construit Centrul Multifunctional si speram noi ca si prin acest proiect sa reusim sa dezvoltam structura de afaceri din municipiul Craiova", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Centrul Multifunctional din Craiova a fost inaugurat in 10 octombrie si functioneaza ca un mall cultural.

Primaria doreste ca noul Business Center sa creasca valoarea zonei, oferind un mediu propice dezvoltarii afacerilor pentru intreprinderile mici si mijlocii.

Citeste si:
Vasilescu ramane in afara Guvernului. Iohannis il refuza si pe Laufer
Klaus Iohannis a refuzat...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Orban: Am mai demis un rand de reprezentanti ai PSD