2 Decembrie 2013

6 luni de cladiri emblema: cele mai apreciate vile vizitate de Wall-Street.ro



In ultimele 6 luni am vizitat cateva dintre cele mai frumoase vile istorice din Capitala. Va prezentam cele mai apreciate proprietati.

Vila Cihoschi

Acoperita de iedera, vila construita de generalul Cihoschi la intersectia dintre bulevardul Dacia si Piata Spania, a reprezentat timp de zeci de ani un camp de batalie pentru familia eroului de la Marasesti.

Aflati mai multe despre povestea emotionanta a eroului care si-a gasit sfarsitul la Sighet.


Vila Ghika

O casa monument istoric, in care Dinu Lipatti canta la pian, iar Luchian era un musafir nelipsit, vila Ghika amplasata in centrul Capitalei, in apropiere de TNB, pastreaza inca muzica istoriei. Dominica Ghika, descendenta domnitorului roman, ne-a povestit pe scurt istoria acestei proprietati labirintice, care pana nu demult a fost sediul unei societati de avocatura.


Vila Stephanescu

Vila construita in 1919 de renumitul arhitect Victor G. Stephanescu pe strada Ion Mincu din Capitala este plina de surprize. Construita in stil neoclasic romanesc, vila are un exterior in linii simple, care nu epateaza, desi decoratiunile intrarii principale sunt conservate. Simplitatea exteriorului face insa cu atat mai placuta surpriza interiorului, un spatiu somptuos care te intampina cu o serie de surprize: vitralii, mozaic venetian, dar si o cupola pictata cu o inaltime de 11 metri.


Vila Vintila Bratianu

In 4 august 1916, in biblioteca de stejar a vilei lui Vintila Bratianu, Romania a semnat Conventia prin care s-a alaturat Antantei in Primul Razboi Mondial, moment care a stat la baza fauririi Marii Uniri.

Aflati mai multe detalii despre aceasta proprietate aici.


Vila Ciulli

Pe Intrarea Armasului, in apropiere de piata Lahovari, chiar in capatul strazii, se ridica vila arhitectilor interbelici Tascu si Maria Ciulli.

In locuinta proiectata chiar de cei doi arhitecti, sot si sotie, ne-a primit fiul celor doi, Sorin Ciulli, profesor emerit al Universitatii din Montpellier si una dintre personalitatile marcante ale stiintei din Romania.




Citeste si