Omilos Oradea, firma in portofoliul careia se afla parcul comercial Era Shopping Park din Oradea, a intrat in insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a acceptat cererea depusa de aceasta, relateaza Mediafax.

Firma si-a cerut insolventa pe 12 noiembrie, iar instanta a admis miercuri solicitarea Omilos Oradea si a desemnat ca administrator judiciar consortiul format din TZA Insolventa si VF Insolventa.

Decizia Omilos de a intra in insolventa vine dupa ce Argo Real Estate (ARGO), grupul care controleaza proiectul, a anuntat ca a pierdut un litigiu, in valoare de 3,2 milioane de euro cu firma Constructii Bihor. Firma de constructii a reclamat neplata unor lucrari realizate la centrul comercial. Constructorul a initiat procedura de executare a bunurilor detinute de Omilos in vederea recuperarii banilor, iar Argo a initiat deschiderea procedurii de insolventa sperand ca astfel va reusi sa se protejeze in acest conflict.

Bancpost, Banca Romaneasca si Bank of Cyprus au o expunere de 62,3 milioane de euro pe acest proiect care prin deschiderea insolventei risca inclusiv intrarea in faliment. Printre chiriasii proiectului se numara Carrefour, Bricostore, Altex sau Mobexpert, iar cifra de afaceri a centrului comercial s-a ridicat anul trecut la 2,5 milioane euro.

ARGO mai detine in Romania centre similare la Sibiu, Suceava si Iasi, cu o suprafata totala de 271.000 mp. Era Shopping Park Oradea are o suprafata inchiriabila de 64.000 mp, Era Shopping Park Iasi are 80.000 mp spatii de inchiriat (la finalizarea proiectului), Shopping City Suceava masoara 47.000 mp, iar Shopping City Sibiu, cel mai mare parc de retail din portofoliul ARGO si cel de-al treilea ca marime din Romania, are peste 80.000 mp suprafata inchiriabila.

Citeste si:
Termene.ro: Viteza de recuperare a creantelor a ajuns la 85 de zile
Termene.ro: Viteza de...

Reprezentantii ARGO au anuntat anterior ca deschiderea procedurii de insolventa nu va intrerupe activitatea Omilos Oradea si a Era Shopping Park Oradea. Mai mult, acestia au aratat ca activitatea centrului comercial va continua in conditii normale si nu va exista niciun impact asupra activitatii chiriasilor ori serviciilor asigurate clientilor centrului comercial.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Antreprenorii romani amana cat mai mult intrarea in insolventa