Complexul de birouri Swan Office & Technlology Park din Pipera-Tunari, in insolventa, a fost scos la vanzare prin licitatie de catre administratorul judiciar, la un pret de pornire de 42,7 milioane de euro.

Complexul este dezvoltat de firma Swan Property, controlata de fondul de investitii Chayton Capital, care a intrat in insolventa in ianuarie 2013 ca urmare a unei decizii pronuntate de catre Tribunalul Ilfov. Complexul, cu o suprafata de 29.000 metri patrati, a fost finalizat in anul 2011 si are un grad de ocupare de circa 35%. Gradul redus de ocupare a fost printre motivele intrarii in insolventa a proiectului, potrivit Mediafax.

Licitatia este programata pentru 31 ianuarie, iar administratorii vand cele trei cladiri de birouri care formeaza complexul, inclusiv terenul de 22.866 metri patrati pe care este construit acesta, dar si un lot de teren 5.000 metri patrati pentru dezvoltare ulterioara.

Insolventa a fost deschisa la cererea proprietarilor Swan, dupa ce principalii creditori ai firmei, bancile Volksbank si UniCredit Bank din Austria, au solicitat la randul lor declansarea procedurii de insolventa, in luna noiembrie 2012.

Tribunalul a aprobat insa solicitarea depusa de catre Swan si a desemnat Casa de Insolventa Transilvania administrator judiciar.

Citeste si:
Clujana iese din insolventa dupa doi ani de la deschiderea procedurii
Clujana iese din insolventa...

Dezvoltatorii proiectului Swan au accesat in 2008 un credit cu o valoare de 92,7 milioane de euro de la UniCredit si Volksbank. Potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, firma Swan Property avea la finalul anului 2012 datorii de 373 milioane de lei (aproape 84 milioane euro). Printre chiriasii proiectului se numara Flanco si Mercedes-Benz.

Swan Office & Technology Park reprezinta o investitie de peste 50 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
ASF trimite CertAsig în insolvență. Ce se întâmplă cu contractele de asigurare
Setari Cookie-uri