Lucrarile de constructii noi au scazut cu 9,4%

Volumul lucrarilor de constructii s-a redus anul trecut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si sezonalitate, cu 0,6%, respectiv cu 1,6%, in conditiile in care au scazut lucrarile la constructiile noi si au crescut cele de reparatii si intretinere.

"Lucrarile de constructii noi au scazut cu 9,4% (ca serie bruta, n.r.). La lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 27,5%, respectiv cu 12,7%", a anuntat joi Institutul National de Statistica (INS), potrivit Mediafax.

Volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale, cu 7,5%. Cresteri s-au inregistrat la cladirile rezidentiale, cu 5,4%, si la constructiile ingineresti, cu 1,4%.

In decembrie 2013, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de noiembrie, ca serie bruta, cu 8,1%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a scazut cu 1,1%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, indicatorul serie bruta este mai mic cu 2,2%, iar cel serie ajustata mai mare cu 0,7%.

Citeste si:
Peste 10.000 de locuinte au fost terminate in primul trimestru 2018
Peste 10.000 de locuinte au...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »



Setari Cookie-uri