Centrul comercial Coresi Brasov va fi inaugurat in primul trimestru din 2015, prima faza urmand sa includa un hipermarket Auchan, un cinema, o zona de food-court si o galerie comerciala.

Lucrarile au debutat in luna octombrie 2013, Immochan fiind antreprenorul general. Prima dintre cele patru faze ale constructiei, realizarea fundatiilor si a structurilor, este aproape finalizata iar a doua etapa, in care se realizeaza inchiderea cladirii va incepe in aproximativ o luna. Urmeaza realizarea instalatiilor si a amenajarilor.

Coresi Brasov

„In acest moment avem un avans de peste o luna fata de planul initial, gratie vremii favorabile si a serviciilor de inalta calitate prestate de cei doi constructori cu care lucram, Bog’Art si Conarg. Astfel, structura de la hipermarket este finalizata in proportie de 90%, iar in cazul galeriilor sunt gata fundatiile si structura este ridicata in proportie de 40%. Am inceput cu hipermarketul Auchan pentru ca acesta va necesita mai mult timp pentru amenajare. Estimez ca intr-o luna vor incepe lucrarile la inchiderile fatadelor", declara Tatian Diaconu, director general al Immochan Romania.

Ce va include centrul comercial Coresi Brasov

Proiectul Coresi este amplasat pe fosta platforma industriala Tractorul, aflata in ruina si pe care Immochan intentioneaza sa o modifice complet in cel mai amplu proiect de regenerare urbana din Romania. Coresi va cuprinde pe o suprafata de aproximativ 32.000 metri patrati o zona de agrement, cu cinema multiplex cu opt sali digitale, un food-court, o zona de distractie adresata familiilor si o galerie comerciala. Hipermarketul Auchan cu o suprafata de vanzare de 13.300 de metri patrati va completa mixul de chiriasi din proiectul Coresi Brasov. Complexul comercial va fi deservit de un spatiu de parcare ce include 2.000 de locuri.

In plus, in fata complexului exista o esplanada uriasa, de dimensiunea unui teren de fotbal, care pe parcursul verilor va fi transformata in terasa, loc de promenada si de activitati adresate tuturor.

„Coresi este primul proiect comercial de anvergura care va deservi orasul Brasov, un oras cu o populatie de peste 300.000 de locuitori dar care nu dispune in prezent de nicio astfel de facilitate. Proiectul, prin conceptul, dimensiunea, mixul de chiriasi si facilitatile propuse vizitatorilor se adreseaza unei intregi regiuni precum si numerosilor turisti. Coresi, dezvoltat pe aproximativ 100 de ha, readuce la viata 8% din suprafata orasului Brasov. In viitor, vom continua sa extindem proiectul prin includerea unui parc comercial care sa reuneasca retaileri de mobilier si decoratiuni, un retailer de articole sportive, un complex de birouri si un ansamblu rezidential”, declara Tatian Diaconu, director general al Immochan Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri