Bucurestiul coboara trei pozitii in topul celor mai scumpe piete de birouri din lume

Bucurestiul a coborat trei pozitii, pana pe 45, in clasamentul celor mai scumpe 67 piete de birouri din lume, desi nivelul chiriilor in zona centrala a urcat usor in 2013, potrivit unui studiu al companiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.

Cel mai recent studiu al companiei de consultanta imobiliara arata ca nivelul chiriilor in zona de business a Bucurestiului (respectiv Piata Victoriei) se situeaza in medie la 19 euro pe metri patrat pe luna, iar costul total de ocupare, care include si cheltuielile cu intretinerea, se ridica la 339 euro/mp/an, respectiv 28,25 euro/mp/luna, potrivit Mediafax.

Birourile din Bucuresti sunt mai scumpe decat cele din Praga (318 euro/mp/an), Lisabona (298 euro/mp/an) sau Bratislava (257 euro/mp/an).

In celelalte capitale din Europa Centrala, respectiv Budapesta (343 euro/mp/an) si Varsovia (395 euro/mp/an) costurile de ocupare a spatiilor de birouri sunt superioare celor din Bucuresti, plasand aceste piete pe locuri superioare, respectiv 43 si 37.

Zona West End din Londra este cea mai scumpa piata in sectorul de birouri, mentinandu-si prima pozitie, cu un cost anual de 2.122 euro/mp.

Citeste si:
Birourile din Bucuresti, mai scumpe decat in Viena sau Copenhaga
Birourile din Bucuresti, mai...

Hong Kong (1.432 euro/mp/an) a ramas pe locul doi, in timp ce Moscova a urcat pe pozitia a treia de pe sase, cu 1.092 euro/mp/an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri