Bucurestiul a coborat trei pozitii, pana pe 45, in clasamentul celor mai scumpe 67 piete de birouri din lume, desi nivelul chiriilor in zona centrala a urcat usor in 2013, potrivit unui studiu al companiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.

Cel mai recent studiu al companiei de consultanta imobiliara arata ca nivelul chiriilor in zona de business a Bucurestiului (respectiv Piata Victoriei) se situeaza in medie la 19 euro pe metri patrat pe luna, iar costul total de ocupare, care include si cheltuielile cu intretinerea, se ridica la 339 euro/mp/an, respectiv 28,25 euro/mp/luna, potrivit Mediafax.

Birourile din Bucuresti sunt mai scumpe decat cele din Praga (318 euro/mp/an), Lisabona (298 euro/mp/an) sau Bratislava (257 euro/mp/an).

In celelalte capitale din Europa Centrala, respectiv Budapesta (343 euro/mp/an) si Varsovia (395 euro/mp/an) costurile de ocupare a spatiilor de birouri sunt superioare celor din Bucuresti, plasand aceste piete pe locuri superioare, respectiv 43 si 37.

Zona West End din Londra este cea mai scumpa piata in sectorul de birouri, mentinandu-si prima pozitie, cu un cost anual de 2.122 euro/mp.

Hong Kong (1.432 euro/mp/an) a ramas pe locul doi, in timp ce Moscova a urcat pe pozitia a treia de pe sase, cu 1.092 euro/mp/an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri