Ared va demara in acest an un proiect rezidential cu 150 de apartamente in Timisoara

Dezvoltatorul imobiliar Ared, detinut indirect de omul de afaceri Alexandru Bercea, are in plan sa inceapa in 2014 constructia unui nou proiect rezidential cu 150 de apartamente in Timisoara, a declarat pentru wall-street.ro, Florin Mos, director de marketing si vanzari al Ared.

Compania Ared a anuntat anterior ca are in plan investitii si in alte orase printre care si Timisoara si Cluj.

„La Timisoara demaram un proiect rezidential anul acesta. In privinta Clujului vom decide cel mai probabil anul viitor”, a spus Mos.
Au terenurile necesare deja pentru o extindere a businessului si in alte orase?„Am cumparat unele terenuri, altele sunt in curs de achizitie in sensul ca ne aflam in faza negocierilor sau a verificarii situatiei legale a acestora. Cautam in permanenta terenuri in zone centrale in Timisoara si Oradea, mai ales ca preturile continua sa scada deoarece se construieste foarte putin. Preturile difera foarte mult in functie de o multime de factori cum sunt locatia, regimul de inaltime, potential. Nu avem un buget exact”, spune Mos.

De asemenea, pentru anul acesta, dezvoltatorul imobiliar Ared are in plan continuarea investitiilor in proiectele rezidentiale aflate in derulare la Arad si Oradea.

„La Arad este vorba despre ansamblul rezidential RED 3, cu peste 500 de apartamente si valoarea investitiei de 18 milioane de euro. La Oradea lucram pentru finalizarea complexului residential RED 4, care va avea 269 de apartamente, valoarea investitiei fiind de aproximativ 12 milioane de euro”, spune Mos.

Citeste si:
NEPI va construi proiecte rezidentiale in 5 orase din Romania
NEPI Rockcastle va construi...

Ared a vandut 381 de apartamente in proiectele rezidentiale RED din Oradea si Arad

Potrivit lui Florin Mos, in 2013 Ared a vandut 381 de apartamente in ansamblurile rezidentiale dezvoltate in Arad si Oradea.
„Consideram ca a fost o performanta buna in conditiile unei piete inca blocate de criza. Pentru ARED, a fost o crestere a vanzarilor de apartamente cu 6% fata de 2012 si ma astept sa continuam pe acest trend ascendent si in 2014”, a comentat Mos.

Aproximativ 30% din apartamentele vandute de Ared sunt finantate prin programul Prima Casa, restul prin alte metode de finantare, chiar si rate de la dezvoltator.

Mos a observat o scadere a preturilor apartamentelor vechi in orasele in care Ared activeaza si spune ca oamenii devin mai exigenti si incet incet „renunta la apartamentele vechi in favoarea celor noi”.

Pretul apartamentelor noi dezvoltate de Ared sunt de 620 euro pe mp.

Citeste si:
Primăria Arad a început să confiște bani de la cerșetori
Primăria Arad a început să...

Investitii Ared pe segmentul logistic

Ared este unul dintre cei mai puternici dezvoltatori rezidentiali din afara Bucurestiului. Pana in prezent, compania a construit si vandut peste 1800 de apartamente. Peste 150 de apartamente sunt contractate in faza de constructie in proiete in derulare.
ARED opereaza insa si pe segmentele logistic si birouri prin proiectul Business Park UTA1, o investitie de 29 de milioane de euro care cuprinde 45.000 de metri patrati de depozite, 3.000 de metri patrati de birouri si spatii comerciale.

„Avem in derulare si Logistic Park UTA2 - 8.930 de metri patrati, dintre care 1.100 de metri patrati reprezinta suprafata birourilor - o investitie de 20 de milioane de euro care va fi finalizata in 2015. De asemenea, am inceput lucrarile la Industrial Park UTA 3, o investitie de 6 milioane de euro cu termen de finalizare in 2017”, a mentionat Mos.

Compania Arad Real Estate Development (ARED), cu sediul in Arad, a fost infiintata in 2005 si este specializata in dezvoltarea de ansambluri rezidentiale si hale industriale. ARED este cea mai importanta companie a holdingului Alber, un grup de companii care activeaza in domeniul real estate in cateva dintre marile orase ale Romaniei.

Citeste si:
[FOTO]Secția de Obstretică-Ginecologie a maternității din Oradea a...
Secția de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri