La 31 decembrie, rata de ocupare a activelor IGD din Romania era de 84,5%, potrivit rezultatelor anuntate de grupul italian.

Traficul de vizitatori ai centrelor comerciale Winmarkt din Romania a scazut anul trecut cu 5,4%, la 31,7 milioane.

Pe langa situatia economica dificila si scaderea chiriilor, veniturile centrelor comerciale au fost afectate si de lucrarile de renovare incepute in a doua parte a anului trecut, pentru atragerea mai multor retaileri de calibru si pregatirea deschiderii unor magazine H&M.
Valoarea activelor IGD in Romania a scazut anul trecut cu 2,5%, de la 177,9 milioane euro la 173,4 milioane euro. Grupul detine in Romania 15 centre comerciale Winmarkt in 13 orase si o cladire de birouri.

Grupul estimeaza pentru acest an investitii de 4,1 milioane euro in Romania, fata de 4,7 milioane euro in 2013.

Citeste si:

IGD Group a preluat in anul 2008 reteaua de centre comerciale Winmarkt, in parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investitii Ivington Interprises Limited si Broadhurst Investments Limited, reprezentate in Romania de Siminel Andrei.

Grupul italian a devenit in 2010 actionar unic al retelei prin achizitia actiunilor detinute de compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 21 milioane euro.

Compania este prezenta in Romania si Italia, cu vanzari totale de peste 120 milioane euro anul trecut.
IGD a anuntat, luni, ca fondul Quantum Strategic Partners, controlat de miliardarul George Soros, a preluat 5% din actiunile grupului.