Veniturile nete ale Atrium European Real Estate din inchirierea centrului comercial Militari Shopping Center au stagnat anul trecut la 6,4 milioane de euro, iar proiectul a fost reevaluat in scadere cu aproape 8% fata de finalul anului 2012.

Veniturile brute au avansat cu 1,1% de la 7,24 milioane de euro la 7,17 milioane de euro, a anuntat compania, potrivit Mediafax.

Chiriasii din Militari Shopping Center au avut anul trecut vanzari de 21,8 milioane de euro, in crestere de la 21,4 milioane euro in 2012.

Valoarea de piata a Militari Shopping Center, cu o suprafata inchiriabila de 53.400 metri patrati a scazut anul trecut cu 6,2 milioane de euro, la 65,2 milioane de euro, se arata in raportul financiar al companiei. Randamentul centrului comercial este estimat la 9,1%, in stagnare.

"In Cehia, Romania, Slovacia si Letonia portofoliile au fost reevaluate in scadere, in principal din cauza reducerii usoare a valorii chiriei estimate. Portofoliul din Polonia a fost reevaluat in crestere cu 1,6% sau 16,3 milioane de euro, ca urmare in special a comprimarii yieldului (randamentului investitional, n.r.)", se mentioneaza in raport.

Venturile nete obtinute in Romania reprezinta 3,4% din totalul incasarilor din inchirierea celor 153 de proprietati pe care Atrium le detine in mai multe tari, cu o valoare estimata la 2,4 miliarde de euro. In plus, compania detine terenuri pentru dezvoltare in valoare de 583,2 milioane de euro, inclusiv in Arad si Constanta, unde intentiona sa dezvolte parcuri de retail.

Potrivit raportului financiar, obiectivul companiei pentru acest an cu privire la politica de investitii este sa se axeze in special pe pietele principale pe care activeaza, respectiv Polonia, unde are 22 de proprietati, Cehia (95) si Slovacia (3).

La nivelul companiei, veniturile nete au crescut cu 5,3%, la 190 milioane de euro.

Atrium mai detine in Romania si Atrium European Real Estate a achizitionat in 2004 prima faza a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizata in martie 2009, compania a anuntat ca a alocat 67 milioane euro. Cel mai mare actionar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit Globe, cu 39,9% din actiuni, urmat de compania Apollo Global Real Estate, cu o participatie de 13,9%, potrivit datelor valabile la sfarsitul lunii septembrie, publicate in raportul financiar al companiei.

Atrium European Real Estate opereaza in mai multe tari din regiune, in principal Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Ungaria si Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri