Primaria Capitalei a obtinut pentru lucrarile de consolidare, restaurare si conservare la acest monument fonduri europene prin Programul Operatioal Regional 2007-2013, potrivit Mediafax.

Casa Cesianu

Valoarea proiectului este de 8.585.807,37 de lei, din care finantarea nerambursabila este de 5.147.126,18 de lei, finantarea de la bugetul de stat, de 2.230.928,09 lei, iar finantarea municipalitatii - 1.207.753,10 lei.

Lucrarile de restaurare sunt efectuate de firma Aedificia Carpati, termenul de finalizare fiind luna iulie a acestui an.
Casa Cesianu, situata pe Calea Victoriei la intersectia cu strada Sevastopol, este un exemplar de casa boiereasca de la inceputul secolului al XIX-lea, singurul care si-a pastrat toate componentele in varianta originala. Este clasata ca monument istoric de categoria B.

Citeste si:


Casa Cesianu depoziteaza provizoriu 10 din colectiile aflate in patrimoniul municipiului Bucuresti, ce includ arta plastica si decorativa.

Dupa restaurare, Casa Cesianu va putea fi vizitata de bucuresteni, unul dintre obiectivele proiectului fiind atragerea unui numar de aproximativ de 4.000 de vizitatori in primul de la deschidere.

Foto: Credo Design. Firma Credo Design a oferit consultanta PMB in realizarea proiectului de consolidare si restaurare a cladirii Casa Cesianu.

Sursa foto: credodesign.ro