Flori, elemente decorative si o priveliste de nota 10 iti ureaza "Bun Venit!" in noul sediu al Generali din cladirea de birouri Charles de Gaulle Plaza. wall-street.ro iti prezinta cum arata sediul unui asigurator care a intrat pe piata locala in 1835.

birou generali

Asigurari...la inaltime!

Sediul Generali este situat in cladirea Charles de Gaulle Plaza (80 de metri inaltime) si se intinde pe 3 etaje (6, 7 si 8). Suprafata inchiriata este de 4.000 metri patrati. Jumatate din etajul 6 este alocat companiei Generali Pensii, iar cealalta jumatate este ocupata de urmatoarele departamentele ale companiei de asigurari: Divizia de Vanzari si Marketing, Departamentul Parteneri Externi si Serviciul Travel. Etajul 7 este dedicat Diviziei de Asigurari Generale si de Asigurari de Viata, Departamentului Administrativ si Diviziei IT, iar la etajul 8 se regasesc biroul Directorului General, Divizia Juridica, Departamentul de Contabilitate, Departamentul de HR si Departamentul Actuariat.

Cladirea este amplasata in Piata Charles de Gaulle, chiar langa statia de metrou Aviatorilor si la intersectia a trei artere importante din Bucuresti: Calea Dorobantilor, Bulevardul Aviatorilor si Bulevardul Maresal Constantin Prezan. De asemenea, imobilul este situat in imediata apropiere a Parcului Herastrau. Pe langa metrou, in zona circula si multe linii de autobuz, care leaga Piata Romana de zona de nord (Baneasa), zona de est (cartierul Titan) de zona de nord si Gara de Nord de Spitalul Fundeni. In sediul Generali Romania lucreaza 300 de angajati.

Generali Romania s-a mutat in cladirea Charles de Gaulle Plaza pe 1 mai 2013. Generali si-a dorit ca sediul sa fie intr-o zona centrala.

In plus, luand in calcul angajatii, metroul "la scara" si parcul la cativa metri au fost considerente majore in luarea deciziei de mutare a sediului central in aceasta cladire. La receptie, se gaseste o persoana dedicata Generali Romania, care, atunci cand intra un vizitator in cladire, ii ofera cardul de vizitator in cladire, ii ofera cardul de vizitator versus buletinul de identitate sau datele personale.

Fara indoiala ca exista mai multe avantaje decat dezavantaje. Ca avantaje putem aminti apropierea de metrou, parc si restaurante ori magazine de unde angajatii isi pot cumpara mancare pentru masa de pranz. Un mic dezavantaj l-ar constitui aglomeratia care se formeaza la orele de varf. - Adrian Marin (foto), CEO.

Asadar, daca vrei sa iesi la masa, in zona posibilitatile sunt chiar variate: de la fast-food-uri de tip KFC sau City Cafe, chiar la parterul cladirii, pana la restaurante cu mancare diversificata: City Grill, Gallo Nero, Tratoria Verdi, Quattro Stagioni (situat chiar la intrarea in parc) sau Osho.

Un spatiu de birouri "la moda"

Din revista interna a angajatilor Generali Romania aflam ca un spatiu de birouri la moda, si asta fara ghilimele, este unul personalizat conform valorilor companiei. Aceasta inseamna ca tot ceea ce tine de logo, branding, de slogan se regaseste la interior prin culori, decoratiuni, mod de fluidizare si organizare a diverselor departamente. Pentru Generali este important si ca o cladire sa fie prietenoasa cu mediul. Dincolo de asta, biroul Generali isi propune sa fie un mediu care pune accentul pe ideea de echipa. De altfel, open space-ul face parte din cultura organizationala si e menit sa ajute echipa sa functioneze mai bine.

Lumina naturala din plin si iluminat artificial adaptat specificului activitatilor din companie, o panorama frumoasa asupra orasului, cu cat mai multa verdeata si un climat interior placut sunt de asemenea elemente care se regasesc in biroul asiguratorului.

Sediul Generali Romania dispune de 10 sali de sedinte, dintre care 6 sunt situate la etajul 8. Acestea poarta denumirea principalelor capitalele europene, in care Grupul Generali isi desfasoara activitatea (Madrid, Budapesta, Praga, Trieste, Munchen, Viena, Paris, Bratislava, Varsovia, Roma), si sunt decorate cu imagini cu locuri reprezentative pentru aceste orase.

Pe fiecare etaj exista cate o bucatarie dotata cu o sala de mese. In plus, la parterul cladirii exista cafetarie - Citty Caffe, din lantul Citty Grill, unde angajatii pot servi pranzul sau se pot intalni cu diversi parteneri. In parcarea subterana a cladirii sunt 350 de locuri de parcare, iar noi am inchiriat 35. In zona sunt destule posibilitati de parcare, insa la anumite ore zona devine mai aglomerata.

Proprietarul cladirii este fondul de investitii Accesion Fund din Germania, iar principalii chiriasi, alaturi de Generali, sunt Vodafone, Lafarge, RTPR Allen & Overy, Regus sau Tenaris.

Istoria grupului Generali in Romania incepe in 1835, odata cu infiintarea primei sucursale, in cel mai mare oras comercial romanesc al epocii, Braila, si avand, in principal, ca obiect de activitate, asigurarea marfurilor transportate. La 19 martie 1897, tot la Braila, beneficiind si de capital romanesc, se infiinteaza Generala - societate de asigurari generale. Politele de transport emise de societate urmau sa fie agreate pentru prima data de bancile si institutiile din strainatate, avand acelasi regim cu marile societati de asigurare din Occident.

In 1899 societatea isi muta sediul la Bucuresti. Aceasta cunoaste o dezvoltare rapida, astfel incat, in anul 1935, Generala devine numarul unu pe piata asigurarilor din Romania, fiind actionara la mai multe societati de asigurare din tara, cum ar fi: Dacia-Romania, Steaua Romaniei, Prima Ardeleana. Dar, in anul 1948, datorita contextului politic, grupul Generali este fortat sa se retraga de pe piata est-europeana. La trei ani dupa Revolutie, grupul italian Generali a revenit insa pe piata din Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri