Chinezii sunt cunoscuti pentru multe aptitudini si abilitati, dar recent si-au dovedit maiestria si in industria constructiilor, reusind sa construiasca 10 case in numai 24 de ore. Cum au reusit? Folosind o tehnologie care va schimba viitorul in domeniul constructiilor.

Winsun New Materials, o companie producatoare de materiale pentru constructii din Suzhou (China) a construit 10 case pe un teren de peste 10.000 de metri patrati in numai 24 de ore folosind o imprimanta 3D gigant, proiect in care a investit 3,2 milioane de dolari si 12 ani de cercetare si dezvoltare.

Tehnologia utilizarii imprimantelor 3D gigant nu este noua, totusi, fiind folosita in industrie de mai multi ani pentru a crea modele, prototipuri si pentru a proiecta doar anumite parti ale casei.

Imprimanta 3D dezvoltata de catre Winsun are o inaltime de peste 6 metri , o latime de 10 metri si o lunginme de 150 de metri, iar “cerneala” folosita este o combinatie intre ciment si fibra de sticla si potrivit reprezentantilor Winsum costul unei astfel de locuinte s-ar ridica la sub 5.000 de dolari.

Winsun a aratat ca pretul pentru a realiza schitele acestor locuinte este la jumatate din costul efectiv al constructiei lor, iar sansele ca acest mod de a construi sa fie raspandit la nivel global sunt destul de reduse din cauza normelor si regulilor internationale, au aratat oficialii companiei, citati de WSJ.

Citeste si:
Adio, inundatii! Casele care "leviteaza" la 1,5 m deasupra pamantului
Inovatia care ar putea...

Firma din China nu este prima care sa experimenteze si sa aplice acest gen de executii. Arhitectii din Amsterdam lucreaza in prezent la o casa cu 13 camere si planuiesc sa proiecteze chiar si mobilierul.

Foto: slashgear.com via 3ders.org


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Arhitect: "Încă mai răsar birouri de calitate slabă". Ce va schimba coronavirus
Setari Cookie-uri