Hotelul de trei stele, aflat in proprietatea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) si operat in regim deschis pentru turism, va fi cedat la solicitarea SRI.

"Avand in vedere importanta specificului activitatii Serviciului Roman de Informatii in domeniul informatiilor privitoare la siguranta national a Romaniei, parte componenta a sistemului national de aparare, se impune asigurarea conditiilor materiale ale acestui proces. In urma unei analize intreprinse de structurile abilitate ale SRI, a fost identificat Hotelul Maria din Baile Olanesti. Printr-o adresa din 18 martie 2014, SRI a solicitat transmiterea in administrare a Hotelului Maria si a constructiilor-anexe. Hotelul si constructiile corespund cu necesitatile specificului de activitate a SRI in ceea ce priveste informatiile referitoare la siguranta nationala", se arata in document.

Pe site-ul unitatii se arata ca Hotelul Maria este situat in statiunea Baile Olanesti, in incinta Complexului "Palat Olanesti" (Vila lui Ceausescu), departe de aglomeratia orasului, avand avantajul unui amplasament intr-o zona linistita, aerisita si plina de verdeata si reprezentand cea mai buna varianta atit pentru cazare in statiune, cat si pentru vacante de vis sau intalniri de afaceri (conferinte, simpozioane, team building-uri).

Citeste si:

Hotelul are o capacitate de 42 locuri de cazare dispuse in 17 camere duble si 4 apartamente dotate cu TV, aer conditionat, minibar, Internet. Hotelul si constructiile-adiacente vor fi transmise cu plata, dar la valoarea de inventar, iar banii vor fi achitati din fondurile alocate SRI de la buget, in termen de patru ani, in rate anuale egale, potrivit Mediafax.

Personalul care deserveste in prezent hotelul va fi preluat de SRI pe baza de evaluare sau va ramane angajat la RA-APPS. Potrivit sursei citate, imobilele sunt libere de sarcini si nu fac obiectul unor revendicari sau notificari in temeiul legii privind retrocedarile, dar terenul face obiectul unui dosar la Curtea de Apel Pitesti, fiind dispusa restituirea acestuia catre mostenitorii fostului proprietar, iar RA-APPS formuland o cerere de revizuire a acestei solutii.

Mostenitorii au cerut sa se constate si nulitatea autorizatiei de constructie a hotelului, emisa de Primaria Olanesti la cererea regiei, si desfiintarea cladirii, actiune respinsa de Tribunalul Valcea, dar cu posibilitatea exercitarii de catre mostenitori a cailor de atac.

Sursa foto: Statiunea Baile Olanesti/AGERPRES FOTO