River Mall Ramnicu Valcea a atras 3,4 milioane de vizitatori in 2013

River Mall Ramnicu Valcea, singurul centru comercial detinut de grupul portughez Sonae Sierra in Romania, a atras 3,4 milioane de vizitatori anul trecut, in crestere cu 2,9 %, iar veniturile generate s-au mentinut la 1,6 milioane de euro.

Mallul din Ramnicu Valcea are o suprafata de circa 12.000 metri patrati si a fost prima achizitie realizata de grupul portughez in Romania. Veniturile realizate de chiriasii prezenti in centrul comercial au totalizat 13,3 milioane de euro, in crestere cu 1,7%.

Multe centre comerciale din orasele secundare din Romania s-au confruntat in ultimii ani cu dificultati, iar in cazul unora dintre acestea, proprietarii au decis sa le schimbe destinatia in spatii de birouri sau de logistica.

Sonae Sierra a inceput in acest an constructia unui centru comercial in Bucuresti, ParkLake in zona Titan, in parteneriat cu Caelum Development, investitie de 180 de milioane de euro. Proiectul urmeaza sa fie finalizat in 2016, avand o suprafata totala inchiriabila de 70.000 metri patrati, cu aproximativ 200 de magazine si 2.600 de locuri in parcarea subterana, informeaza Mediafax.

Grupul portughez a intrat pe piata locala in anul 2007 si mai detine terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale la Ploiesti si Craiova, cumparate in urma cu mai multi ani. Compania a amanat inceperea acestor proiecte in principal din cauza lipsei finantarii. Si pentru proiectul Parklake dezvoltatorii negociaza contractarea unui imprumut.

Citeste si:
Turnul Eiffel se va redeschide pentru vizitatori pe 16 decembrie
Turnul Eiffel se va...

Sonae Sierra detine 47 de centre comerciale si este prezenta in 12 tari din lume, si administreaza peste 70 de astfel de proiecte, cu o valoare de piata de 5,6 miliarde de euro si cu o suprafata totala inchiriabila de peste 2 milioane metri patrati, care au generat in 2013 venituri din chirii de aproape 400 milioane de euro, in scadere cu 10% fata de 2012.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri