Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primul trimestru cu 9,4% ca serie bruta si cu 9,1% ca serie ajustata. Lucrarile de reparatii capitale au avut cea mai mare scadere in primul trimestru, in timp ce rezidentialul a adus cresteri, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, in primul trimestru, fata de aceesi perioada din 2013, lucrarile de reparatii capitale ca serie bruta au avut scaderi de 22,8%, cele de intretinere si reparatii curente de 8,6%, iar lucrarile de constructii noi s-au redus in volum cu 6,8%, relateaza Mediafax.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii la constructiile ingineresti a scazut cu 25%, ca serie bruta. La cladirile nerezidentiale si rezidentiale volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 18,2%, respectiv cu 15,6%.

In ceea ce priveste volumul lucrarilor de constructii ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, scaderea a provenit de asemenea de la lucrarile de reparatii capitale (-23,2%), lucrarile de constructii noi cu (-8,4%) si de la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-7,2%). Pe obiecte de constructii au scazut constructiile ingineresti cu 26,7% si au crescut lucrarile de cladiri nerezidentiale si rezidentiale cu 11,8%, respectiv cu 9,6%.

Fata de luna februarie, in martie, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 53,2%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,4%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a scazut, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,3%, respectiv cu 4,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri