Impact SA retrage o parte din apartamente de la vanzare si asteapta sa creasca preturile

Impact SA a anuntat ca a retras de la vanzare o parte din apartamente, urmand sa le pastreze pana cand vor creste preturile, potrivit unui anunt al companiei de pe BVB.

"Datorita scaderii continue a preturilor la imobilele rezidentiale incepand cu 2008, conducerea societatii a decis sa excluda o parte din apartamente din lista proprietatilor rezidentiale destinate vanzarii pe parcursul desfasurarii normale a activitatii, pentru a le vinde cand nivelul preturilor pe piata imobilelor va inregistra cresteri. Aceste apartamente au fost clasificate ca investitii imobiliare, restul imobilelor rezidentiale fiind clasificate ca stocuri. Incepand cu momentul luarii acestei decizii, proprietatile sunt destinate inchirierii pana cand vom considera ca pretul de piata este realizabil intr-o tranzactie de vanzare", se arata in raportul trimestrial al companiei Impact, citat de Mediafax.

Pe langa aceste proprietati, compania mai detine terenurile pe care intentioneaza sa dezvolte proiecte imobiliare noi, evaluate la 28,8 milioane de lei (6,5 milioane euro), in timp ce ratele pentru utilitati si proprietati imobiliare in curs de executie au o valoare de 29 milioane de lei (6,6 milioane de euro).

Terenurile, in suprafata de 734.487 metri patrati (din 658.925 mp in Bucuresti), reprezinta 93% din investitiile imobiliare in sold, care mai includ proprietati rezidentiale, detinute in acelasi scop, inclusiv unitati inchiriate, in medie pe 1 an. Per total, investitiile imobiliare erau evaluate la 230 milioane de lei, comparabil cu nivelul din perioada similara a anului trecut.

Totodata, proprietati imobiliare finalizate, respectiv apartamentele detinute in vederea vanzarii, au o valoare de 28,8 milioane de lei (6,5 milioane de euro).

Citeste si:
Cat costa un apartament nou in Aviatiei
Rezidentialul da navala in...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Compania a raportat pentru primul trimestru al anului o cifra de afaceri de 3,2 milioane de lei, aproximativ jumatate din cea inregistrata in perioada similara a anului trecut, de 6 milioane de lei, in conditiile in care vanzarile s-au redus cu 43% la 3,2 milioane de lei, de la 5,9 milioane de lei.

Veniturile totale au scazut cu 39%, la 3,4 milioane de lei, in conditiile in care in perioada ianuarie-martie 2013 acestea au cumulat 5,6 milioane de lei. Cheltuielile s-au redus cu 47%, de la 11 milioane de lei la 5,9 milioane de lei, astfel ca Impact si-a redus pierderile in perioada analizata cu 54%, la 2,5 milioane de lei.

In actionariatul companiei se regasesc oamenii de afaceri Gheorghe Iaciu (47,23%) si Adrian Andrici (16,15%) si compania de administrare a investitiilor East Capital, prin Salink Limited (10,1%).

Dan Ioan Popp, fondatorul Impact, si Carmen Sandulescu, alaturi de care a dezvoltat compania, au iesit din actionariatul dezvoltatorului imobiliar in 2013, fiind executati silit pentru un credit nerambursat.

Citeste si:
Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara primul tau apartament
Ce trebuie sa stii inainte de...

Actiunile Impact, listate la BVB, au fost tranzactionate joi la pretul de 0,77 lei/ unitate. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 152 milioane lei (34 milioane euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri