Compania de constructii Delta Antrepriza de Constructii si Montaj 93, detinuta de omul de afaceri Florea Diaconu, se divizeaza partial si transfera o parte din patrimoniu si activitatea de administrare imobiliara catre o noua entitate, Carpati Asset Management.

Omul de afaceri, Florea Diaconu, proprietarul Delta ACM, a demarat anul trecut constructia unui proiect rezidential de mari dimensiuni in Berceni.

"Societatea (Delta A.C.M. 93, n.r.) este implicata in mod activ pe piata din Romania si strainatate, in principal, in activitati specifice lucrarilor de constructie a drumurilor si autostrazilor. Astfel, pe langa activitatea principala (lucrari constructie a drumurilor si autostrazilor), in prezent, societatea mai desfasoara si alte activitati, cum ar fi administrarea proprietatilor imobiliare. In acest context, gestionarea activelor si alocarea resurselor necesare pentru dezvoltarea, eficientizarea activitatii principale a societatii (lucrari constructie a drumurilor si autostrazilor) este ingreunata din cauza necesitatii separarii activitatilor specifice lucrarilor de constructii si montaj in domeniul constructiilor de drumuri si autostrazi de cele specifice gestionarii patrimoniului aferent proprietatilor imobiliare", se arata in proiectul de divizare partiala al constructorului.

Organizarea celor doua activitati in societati comerciale distincte va permite exploatarea acestora intr-un mod mai eficient, care va determina o crestere a rentabilitatii la nivelul intregii afaceri, potrivit sursei citate. Pentru activitatea din domeniul imobiliar se va urmari o politica adecvata de inchiriere, colaborare, arendare, contracte de parteneriat si eficientizare a cheltuielilor cu utilitatile la nivelul noii firme, potrivit Mediafax.

"Nevoia gestionarii patrimoniului aferent activitatii de dezvoltare si exploatare a proprietatilor imobiliare separat, ca o activitate independenta, s-a simtit la nivelul societatii de foarte mult timp, datorita faptului ca, desi exista un potential mai mare de dezvoltare, obtinerea de venituri din exploatarea proprietatilor imobiliare a fost privita ca o activitate conexa", potrivit documentului citat.

Citeste si:
Antreprenor:Privații au năvălit cu cereri. Intervenția statului...
Coronavirus | Antreprenorul...

Divizarea este simetrica, astfel incat cotele de participare raman similare in cadrul celor doua firme. Diaconu Florea detine 99,999973% din capitalul social al Delta ACM, diferenta de fiind in posesia Elenei Diaconu. Activele transferate catre Carpati Asset Management, in valoare de 58 milioane lei, cuprind proprietati imobiliare (cladiri, terenuri) intabulate sau in curs de intabulare si creante, aferente activitatilor conexe ale Delta ACM.

In urma divizarii, Delta ACM va avea un capital social de 209,7 milioane lei, iar Carpati Asset Management de 51 milioane lei. Terenurile transferate catre Carpati Asset Management insumeaza 82 hectare si sunt situate in Bucuresti, Ilfov, Dambovita, Calarasi si Olt, iar cladirile sunt amplasate in Bucuresti si Ilfov. Delta ACM, unul dintre cei mai mari constructori romani, a fost infiintata in 1993 si a incheiat anul trecut cu afaceri de 544 milioane lei (123 milioane euro), avand si peste 1.500 de angajati.

Printre cele mai importante contracte din portofoliul companiei se numara lucrarile de la Magistrala 5 a metroului bucurestean sau constructia unei autostrazi in Irak.

Citeste si:
Frate impotriva fratelui: Lucrul pe care PSD CHIAR l-a reusit
Frate impotriva fratelui:...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Setari Cookie-uri