LBBW Immobilien, companie controlata de banca germana LBBW, a vandut terenul fostei fabrici Flacara din Cluj-Napoca, pe care dorea sa dezvolte un proiect imobiliar de 80 milioane de euro. Fosta platforma industriala din Cluj a fost cumparata de firma iQuest, care vrea sa construiasca un sediu pentru cei 400 de angajati din oras.

"Proprietatea achizitionata are o suprafata aproximativa de 18.000 metri patrati, iar tranzactia am finalizat-o de curand. Proprietatea a fost achizitionata de la firma LBBW Immobilien, insa din motive de confidentialitate pentru partile implicate in tranzactie, nu putem preciza valoarea achizitiei", a declarat pentru Mediafax Cornelius Brody, fondator & co-director executiv iQuest Group.

Compania LBBW Immobilien anunta in 2008 ca vrea sa inceapa in 2009 un proiect imobiliar mixt, investitie de 80 de milioane de euro, pe terenul de aproape doua hectare in centrul orasului Cluj-Napoca, care a apartinut fostei fabrici de textile Flacara. LBBW Immobilien a dezvoltat, in parteneriat cu Tiriac Imobiliare, proiectul Residenz, la Chitila, in urma unei investitii de 70 milioane de euro si intentiona sa construiasca si alte proiecte, sub acelasi parteneriat.

iQuest Group, furnizorul de solutii software, a cumparat terenul pentru a consolida toate operatiunile din Cluj Napoca intr-un singur sediu."Datorita cresterii din ultimii 16 ani (iQuest numara in prezent peste 550 de colegi din care aproape 400 la Cluj), sediul nostru de pe Motilor a devenit de mult insuficient. In momentul de fata ocupam trei sedii operationale in Cluj (Str. Motilor, Str. Plopilor, Piata Muzeului), ceea ce ne ajuta doar la conditia fizica, mai putin la colaborare. Asta ne-a facut sa ne dorim un sediu unic, pe care acum il vom construi pentru iQuest. (...) In fiecare an inregistram o crestere medie de 20% a personalului, iar sediul pe care il vom construi va sustine cu siguranta potentialul de crestere pe multi ani de acum incolo", a precizat Brody.

Compania este in faza de proiectare si lucreaza impreuna cu firma Dico&Tiganas, pentru realizarea proiectului. "In prima faza, dorim sa finalizam spatiile de birouri pentru a ne putea muta pana la sfarsitul anului 2015. Astfel, estimam ca la inceputul anului 2015 sa incepem efectiv constructia", a mai spus Brody.

iQuest are birouri in Romania (Cluj-Napoca, Brasov, Sibiu, Craiova si Bucuresti), Germania (Frankfurt), Suedia (Gothenburg), Elvetia (Zürich), Ungaria (Budapesta) si Statele Unite ale Americii (Palo Alto). Cu sediul central in Germania si echipe locale in Romania, Elvetia, Suedia si SUA, iQuest a fost infiintata in 1998 si este o companie independenta de dezvoltare de solutii si servicii software.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri