O casa in care a locuit scriitorul J.D.Sallinger, scoasa la vanzare pentru 679.000 de dolari

O casa in care a locuit romancierul american J.D. Salinger, situata in New Hampshire (SUA), a fost scoasa la vanzare pentru suma de 679.000 de dolari, informeaza dailymail.co.uk.

Celebrul scriitor a cumparat casa din localitatea Cornish in anul 1953 si a renuntat la ea dupa ce s-a despartit de Claire Douglas, cea care i-a fost sotie intre anii 1955 si 1967. Salinger a ramas insa in Cornish, unde a si murit, pe 27 ianuarie 2010, la varsta de 91 de ani.

Actualul proprietar al casei, care are un aspect rustic, a cumparat proprietatea in anii 1980. Terenul i-a apartinut sculptorului Augustus Saint-Gaudens, iar un descendent de-al acestuia a construit casa in 1939. In primii ani in care a locuit in Cornish, scriitorul s-a implicat destul de mult in viata comunitatii de aici, insa, treptat, Salinger a devenit din ce in ce mai atent in ceea ce priveste viata sa privata, lucru pe care, de altfel, vecinii sai l-au respectat, informeaza Mediafax.

Dupa despartirea de Claire Douglas, cu care Salinger a avut doi copii, Margaret si Matthew, scriitorul s-a casatorit, in 1988, cu Colleen O'Neill, o asistenta medicala cu 40 de ani mai tanara decat el. Scriitorul american a fost atat de discret in legatura cu viata sa privata, incat a intentat un proces pentru a bloca publicarea unei biografii, bazata, in parte, pe scrisorile lui personale. El nu detinea telefon si nu avea contact cu admiratorii sai.

Pe langa romanul "De veghe in lanul de secara", un titlu de referinta in literatura americana, J.D. Salinger a mai scris, printre altele, "Franny si Zoey" si "Noua povestiri". De curand, trei povestiri scrise de J. D. Salinger in anii 1940 au fost publicate pentru prima data in 70 de ani, in conditiile in care scriitorul a fost foarte strict in ceea ce priveste conditiile in care operele sale pot fi lansate pe piata. "The Young Folks", publicata in 1940, in revista Story, "Go See Eddie", publicata in 1940, intr-un jurnal de facultate, si "Once a Week Won't Kill You", publicata in 1944, in revista Story, au fost lansate anul acesta pe piata in volumul "Three Early Stories".

Citeste si:
Statul român pierde la CEDO procesele de restituire a imobilelor...
Statul român pierde la CEDO...

Lansarea pe piata a acestui volum vine dupa ce trei nuvele ale scriitorului J.D. Salinger au fost publicate pe un site de partajare de fisiere de un internaut anonim, incalcandu-se astfel dorinta romancierului american de a nu fi inca publicate. In urma unei licitatii de pe eBay, un internaut anonim a distribuit trei nuvele in versiune scanata, printre care si "The Ocean Full of Bowling Balls", considerat unul dintre cele mai bune texte ale lui J.D. Salinger, in legatura cu care acesta a lasat instructiuni conform carora opera nu trebuie publicata inainte de 2060.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri