1 Septembrie 2014

Patru vile istorice de poveste: lumea din spatele proprietatilor scoase la inchiriere in Bucuresti



Vilele istorice reprezinta o optiune pentru inchiriere pentru multe din companiile din industrii ca publicitate, avocatura sau consultanta. WALL-STREET.RO va prezinta cum arata oferta de astfel de proprietati.

Casa Gheorghe Jitianu

Pe Strada Dinicu Golescu intr-o curte primitoare, umbrita de o iedera deasa se ridica o casa simbol pentru ce inseamna rezistenta spiritului. Este locuinta generalului Gheorghe Jitianu si a sotiei sale Maria. In prezent, cladirea cu 350 mp utili este scoasa integral la inchiriere, prin intermediul Esop Consulting.


The Ark

In prezent in The Ark, cladirea impresionanta de langa piata de flori exista si unele spatii de birouri disponibile la inchiriere. „Exista o cerere constanta in piata pentru astfel de spatii, venita din partea unor agentii de publicitate –asa cum noi am avut un client care a inchiriat o suprafata de 500 mp in The Ark, dar si din partea unor designeri de fashion sau cabinete de arhitectura", a declarat anteriorAlexandru Petrescu, managing partner al Esop Consulting/CORFAC International.


Casa cu cariatide

Casa cu cariatide de pe strada Dionisie Lupu din Bucuresti are o istorie de 130 de ani, iar anul trecut constructia a trecut printr-un proces de restaurare care i-a lustruit haina aflata in ruina. Compania Smartown Investment, proprietara cladirii, a finalizat procesul de restaurare in martie anul acesta si a incercat sa puna in valoarea cat mai mult istoria spatiului, salvand fatada cladirii, dar si elementele arhitecturale originale, care au fost conservate in interiorul spatiului. In prezent in cladire mai sunt disponibile cateva spatii la inchiriat.


Casa Radu R. Stanian

O casa de pe strada Maria Rosetti din Capitala, a carei istorie este legata de numele lui Radu R. Stanian, primar al Ploiestiului intre 1907 si 1911, a trecut printr-un proces de consolidare, reabilitare si reconstructie si a fost scoasa pe piata in acest an.




Citeste si